STEFANOVIĆ: Savez optužuje današnju vlast za izdaju Kosova, a oni potpisali 11 sporazuma u korist Prištine!

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je neshvatljivo to da lideri Saveza za Srbiju optužuju sadašnje rukovodstvo Srbije za izdaju po pitanju Kosova i Metohije, a sami su 2011. godine potpisali 11 sporazuma koji su doveli do smanjenja suvereniteta Srbije u južnoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara nakon održane združene pokazne vežbe policijskih snaga u Beogradu, rekao da ne može da kaže ništa normalno na etiketiranje da je neko izdajnik za bilo koga u Srbiji i istakao da fašizam takve vrste u Srbiji ne može da prođe. 

- Meni je besmisleno, a pogotovu kada se tiče teme Kosova i Metohije, da se sadašnje rukovodstvo naziva izdajnicima, što rade čelnici SZS, a upravo su njihovi predstavnici za vreme njihove vlasti, 2011. godine, potpisali 11 sporazuma vezanih za KiM, koji vrše integraciju naših institucija u prištinske, koji obavezuju državljane Srbije da imaju lična dokumenta koje izdaje Priština - kazao je Stefanović.

Dodao je da su te godine potpisani i sporazumi koji su uveli kosovsku carinu, kao i graničnu policiju Kosova na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

- Stanovništvo srpske nacionalnosti, 2011. godine, spaljivalo je te granične prelaze, a oni su ih posle hapsili zbog toga. Oni su odlučili u to vreme, i Ðilas, i Tadić i Jeremić, da se o KiM ne odlučuje u UN, gde smo imali mnogo više saveznika, već u EU - rekao je Stefanović.

Kaže da mu nije jasno da ako su ti ljudi sve to odlučili i na taj način smanjili suverenitet Srbije na KiM, zašto danas optužuju rukovodstvo Srbije za nekakvu izdaju, kao ni to zašto im je termin izdaja postao jedina politika, pored uvreda, pretnji ženama, maltretiranja...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Ana

16.02.2019 11:52

Sadasnja vlast iskreno se bori za nas narod i teritorije na Kosovu.

Jasna

16.02.2019 12:07

Sadasnja vlast daje sve od sebe da resi ovaj problem.

Tifani Rok

16.02.2019 12:19

Oni nas optužuju za ono za šta su oni krivi!

rada

16.02.2019 12:24

Opoziciji uopste nije stalo do Kosova.