TAČI U PANICI: Ni po koju cenu nećemo dozvoliti narušavanje odnosa sa SAD!

Autor: Tanjug

Vesti

18.02.2019

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednk privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, izjavio je danas da Priština ni po koju cenu neće dozvoliti da odnosi sa SAD budu narušeni i da će postupiti po zahtevu Vašingtona o suspenziji taksi na robu iz Srbije, ali da će za to, kako je rekao, biti potrebno malo više vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Što pre to pitanje zatvorimo, to bolje - rekao je Tači.

Tači je u intervjuu za "Top čanel" rekao da neće dozvoliti Beogradu da uslovljava nastvak dijaloga.

- Kosovo je imalo pravo da donese odluku o povećanim taksama, ali bi istovremeno trebalo da vodimo računa o našim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je Tači.

On je, povodom više zahteva SAD i pod pretnjom sankcijama, da Priština suspenduje takse da bi se otvorio put nastavku dijaloga, rekao da ti odnosi ni na koji način ne mogu biti kompromitovani i da nema te cene po kojoj bi Kosovo dozvolilo da nešto naruši to partnerstvo.

- SAD su pomogle Kosovu da bude slobodno i nezavisno, svaki njihov savet smo ispoštovali, što je i nama i njima donelo samo dobro. I ovaj savet će, naravno, biti ispoštovan - rekao je Tači.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading