OVAKO BOŠKO ZAMIŠLJA DEMOKRATIJU: Izbacuje iz Dveri čim neko ne misli ko on!

Autor:

Vesti

21.02.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratski, nema šta! Lider Dveri Boško Obradović momentalno je iz pokreta isključio poslanika Srđana Noga čim je najavio da će se kandidovati za predsednika Dveri!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Srđan Nogo i Boško Obradović

Zanimljivo je, međutim, da Obradoviću pre toga nije smetalo kada je Nogo u više navrata pozivao na nasilje, kao ni nošenje vešala na protestima "Jedan od pet miliona" u Beogradu. Oćutao je i pretnju da bi Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić trebalo da vise na Terazijama ako je tačno da je premijerka parafirala Dablinski sporazum.

I ništa od toga nije zasmetalo Obradoviću, ali je zato istog trenutka kada je Nogo objavio da će pokušati da preuzme njegovu funkciju u pokretu rešio da ga iz istog izbaci.

VIŠE NIJE PODOBAN

Iako se navodno zalaže za demokratiju, Obradović nije dozvolio protivkandidatu da na stranačkim izborima odmere snage. Tako je prekjuče disciplinska komisija pokreta donela odluku o isključenju Noga zbog, kako su obrazložili, "kontinuiranog delovanja suprotno odlukama najviših organa pokreta, čime je grubo prekršio statut".

- Ovo je klasičan pokušaj političke eliminacije nezgodnog unutarstranačkog protivnika. Nijedna politička stranka, pa tako ni Dveri nisu privatna prćija kojom se može raspolagati bez poštovanja zakona. Taj nekakav disciplinski postupak posle koga sam isključen uopšte nije ni vođen i zato nisam ni znao šta mi se stavlja na teret niti sam mogao da se branim. Ali, kod nas se političari ponašaju kao da su stranke njihova lična imovina - rekao je Nogo za Srpski telegraf povodom izbacivanja iz Dveri.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je opšte pravilo u srpskoj politici da se lideri za demokratiju zalažu u javnosti, ali da je ne trpe u sopstvenoj stranci.

SAM DRŽI SVE KONCE

- Tako je i Obradović sada jasno pokazao da mu nije stalo do razmene mišljenja sa svojim stranačkim prijateljima, već da hoće o svemu sam da odlučuje, bez obzira na program, ideologiju, političke partnere... Bitno je samo šta on misli i politički život shvata u duhu tog principa. Zato je sudbina Noga zapečaćena u pokretu ovim isključenjem - istakao je Stanković.

Zabranio i izbore za gradske odbore

Boško Obradović već četiri godine ne dozvoljava da se biraju gradski i opštinski odbori, nego se ljudi postavljaju direktno, otkrio je donedavni član Dveri Srđan Nogo.

Kako je dodao, unutar Dveri se ponašaju kao oni protiv kojih se bore.

- Nema sučeljavanja mišljenja, već Obradović sve radi sam i čvrstom rukom se upravlja iz jednog centra - rekao je Nogo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading