Vučić sa ministrom inostranih poslova Burundija! Pao značajan dogovor za odnos dve zemlje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.02.2019

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Burundija Ezekjela Nibižirom kojem je zahvalio za odluci njegove zemlje da prošle godine povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na tome što u međunarodnim organizacijama glasa u korist očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić sa prijateljima iz Burundija

Ministar Nibižira je preneo pozdrave i poruku predsednika Kurunzize da je odluka o podršci prijateljskoj Srbiji, u vidu povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, duboko promišljena i nepromenjiva, jer se zasniva na poštovanju principa međunarodnog prava, zbog kojih Burundi nikad neće prihvatiti bilo kakav oblik secesije i uvek će se boriti za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Vučić je izrazio nadu da će i predsednik Kurunziza uskoro posetiti Srbiju, kako bi u budućnosti zajedno radili na podsticanju međudržavnih odnosa, sledeći i prijateljske veze iz perioda nekadašnje SFRJ.

Srbija će uskoro u glavnom gradu Burundija otvoriti diplomatsku kancelariju, potvrđeno je na sastanku.

Sagovornici su tokom susreta izrazili očekivanje da međudržavna ugovorna regulativa u što skorije vreme bude upotpunjena, kako bi Srbija i Burundi imali i pravnu osnovu za uspostavljanje jače saradnje.

Predsednik Vučić i ministar Nibižira su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za razvoj saradnje u oblastima infrastrukture, tehnološkog razvoja, trgovine, kao i u obrazovanju, zdravstvu, kulturi i sportu.

Ministar Nibižira je rekao da saradnja sa Srbijom može da se uspostavlja i kroz Nacionalni plan za razvoj Burundija, koji je sveobuhvatan i pruža mnogo mogućnosti za investitore, te je pozvao i ulagače iz naše zemlje da ih koriste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Jova

21.02.2019 12:51

Sve je više zemalja koje uviđaju da je Srbija prijateljski nastrojena i žele da sarađuju sa nama.

Nina

21.02.2019 12:51

Bice ovo pun pogodak za obe zemlje.

tara

21.02.2019 12:53

Svaki dogovor koji nam ide u prilog je dobar.

Danilo

21.02.2019 12:56

Srbija radi na unapredjenju odosa sa velikim silama i jacanju naseg ugleda u svetu.