AHMETI: Tači traži da deo platforme bude pripajanje Preševa

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kopredsedavajući pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom, Špend Ahmeti potvrdio je da je kosovski predsednik Hašim Tači zatražio od tima da u platformu za dijalog uključi rezoluciju za pridruživanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Predsednik Tači je juče izjavio da će kosovska Skupština predložiti nacrt rezolucije o pridruživanju tih opština Kosovu, prenela je "Gazeta blic".

Ahmeti je rekao da ne zna razlog zašto u ovom periodu postoji zahtev da se glasa o takvoj rezoluciji u Skupštini, ali kako je rekao, politički subjekti će odlučivati o tome.

On je dodao i da ne zna kada će se održati sednica na kojoj bi se glasalo o platformi za dijalog, ali je njegova opoziciona Socijaldemokratska partija, kako je rekao, spremna da iduće sedmice ide na takvu sednicu parlamenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Xeki

21.02.2019 22:45

Ma jel te...kako da ne ...ni u u snu Tači.

Nikola

22.02.2019 04:26

Sve su to samo puste zelje Tačija.

Sale

22.02.2019 06:36

Puste zelje Albanaca, za njihovu lokalnu upotrebu. Bolje da se okrenu normalnoj saradnji i pronalasku kompromisnog resenja izmedju dva naroda.

Bojan

22.02.2019 06:52

Pa da, on bi sve, a da ne da ništa....e pa Tači neće moći!