ODALOVIĆ: Dijalog tek kad se ukinu takse

Autor: Tanjug

Vesti

25.02.2019

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijalog Beograda i Prištine se može nastaviti tek onda kada se ukinu takse, izjavio je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

RepublikaFoto: Tanjug
Veljko Odalović

- Stvar je otvorena i jasna što se tiče Srbije, takse da budu ukinute i dijalog se može nastaviti posle toga - rekao je Odalović za TV Pink.

On je istakao da Priština treba da kaže da li hoće dijalog, ili bi da drži stanje velike neizvesnosti sa stalnim provokacijama i da unosi ozbiljnu uznermirenost na čitavom prostoru.

Nijedan od poteza Prištine, kaže, ne vodi stišavanju strasti i porukama koje treba da budu na nivou toga da se prevaziđu pitanja i problemi koji ugrožavaju život i Srbima i Albancima, rekao je Odalović. On je naveo da je važno da se formira i zaživi ZSO i da bi onda u dijalogu bilo sve mnogo lakše.

Bivši šef Koordinacionog tela za KiM Nebojša Čović je rekao da dijalog može da počne tek kada se ukinu takse.

On je rekao da ima mnogo otvorenih pitanja, poput analize svega što je potpisano, šta je s povratkom Srba, srpskom imovinom, nestalima, kidnapovanima, Žutom kućom...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading