Jeziva poruka iz Saveza za Srbiju: Vučića ubiti kao Gadafija!

Autor:

Vesti

27.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Vučića opozicija je poredila sa Adolfom Hitlerom, rumunskim diktatorom Nikolajem Čaušeskuom, koji je streljan, a sad mu priziva sudbinu Muamera el Gadafija. Libijski vođa, podsetimo, silovan je štapom i brutalno tučen do smrti, pa je jasno koliko je bilo kakvo poređenje predsednika Srbije i Gadafija ne samo gnusno već i veoma opasno.

RepublikaFoto: youtube.com/AP Archive
Leš Gadafija

Ovog puta, "kreativan" je bio visoki funkcioner, član glavnog odbora Demokratske stranke (ta partija je i osnivač Saveza za Srbiju) Aleksandar Dikić, koji je u autorskom tekstu pod naslovom "Da li Vučić danas liči na Gadafija?" napravio paralelu između njih dvojice, te nedvosmisleno poručio da meta protesta mora da bude Vučić.

- Na kog diktatora liči Vučić? Danas, on podseća na Gadafija. U prvi plan isturio je žene kao prvu i poslednju liniju odbrane, prihvatajući podmukli plan svojih medijskih savetnika da Srbi na žene u politici gledaju na poseban način. Ove njegove su po pravilu bezobrazne i drske - naglašava Dikić.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

LUZ-LUZ POZICIJA

Kako navodi, opozicija je tu stavljena u luz-luz poziciju (vin-vin je situacija kad je svako rešenje dobitno, a luz-luz obrnuto, prim. aut.).

- Ako odgovori istom merom, telohraniteljke će postati mučenice, a Vučićev rejting će ostati netaknut. Ako se ustukne, opozicioni sledbenici izgubiće poverenje u svoje vođe, koje nisu sposobne da savladaju Zekićku, a kamoli Vučića. Zato je jedini način uprostiti stvari. I na jednoj i na drugoj strani. Meta je Vučić! Ni RTS ni Pink ni tabloidi. Ignorisati i Simu i Zekićku i Mitrovića i marksiste - poručuje Dikić i poziva sve da izađu na ulice jer "živimo godinu raspleta".

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Sreće
Aleksandar Dikić

Iako ovaj demokrata nije direktno napisao da je za Vučića predviđen surovi kraj kao Gadafijev, sve postaje jasno kada se u obzir uzme činjenica da je tekst pisao istog dana kada je američki senator Mark Rubio zgrozio svet. On je na Tviter nalogu postavio mučnu sliku linčovanja libijskog vođe uz poruku venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru: Završićeš kao Gadafi.

Lidera DS Zorana Lutovca juče smo želeli da pitamo da li i on stoji iza stavova svog funkcionera s obzirom na to da je ova stranka nekada isticala pristojnost kao jedan od svojih aduta, međutim, on nije želeo da komentariše tekst svog partijskog kolege.

VAN SVAKE PAMETI

S druge strane, poslanik SNS Vladimir Đukanović poručuje da bi voleo da Vučić od Srbije napravi Libiju u vreme Gadafija jer je reč o ekonomskom standardu građana na zavidnom nivou.

- Ali to što neko priželjkuje da Vučić završi kao Gadafi, e, to je veliki problem, pokazatelj da izrazito radikalna manjina suštinski želi nasiljem i ubistvom lidera ove zemlje da dođe na vlast, a podsetiću vas da je Gadafi, između ostalog, nabijan na bajonet - objašnjava Đukanović.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Đukanović

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Srpski telegraf kaže da je šokirana ovakvim paralelama.

- Sve je to njihova slika. Nazivaju nas najpogrdnijim imenima, porede nas sa Hitlerom i fašistima, a evo sad prave i paralelu predsednika Vučića sa Gadafijem, koji je imao tragičan kraj, završio je krvav, prebijen i silovan. To je van svake pameti, seju samo mržnju - poručuje Mihajlovićeva.

MOJ STAV

Dragomir Anđelković, analitičar

Za stabilnost Srbije nije dobro stvari postavljati na taj način da su usmerene protiv bilo koga lično na agresivan način. Nama treba normalno političko nadmetanje, a ne atmosfera građanskog rata

Aleksandar Vulin, ministar

Pozivanje na ubistvo predsednika Srbije nije politika, već ozbiljno krivično delo

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Plaču Đilas i Jeremić: Ivo Vajgl odlazi iz EP

Poznati srbomrzac Ivo Vajgl, član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropskog parlamenta, nakon dva mandata u Briselu saopštio je da se neće ponovo kandidovati. Kako je naveo, odlučio je da "vreme posveti drugim stvarima u životu, pa mu majski izbori u Evropi nisu ambicija".

Podsetimo, Dragan Đilas i Vuk Jeremić bili su gosti na tribini u Briselu 6. februara, koju su iskoristili da se žale na stanje u Srbiji i navodni politički progon. Vajgl, inače, važi za najžešćeg kritičara Srbije u procesu evrointegracija i ne propušta priliku da uloži prigovor na svaki izveštaj o napretku Srbije u procesu pristupanja EU.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Waffenruhe

27.02.2019 15:36

Ovo je jedna sramota.

Ela

27.02.2019 16:56

Da li su ovi ljudi normalni?

DIDI

27.02.2019 21:56

Ovakve pretnje treba sankcionisati.

saran

28.02.2019 06:02

Njih treba sudski procesuirati za ugrozavanje sigurnosti.