TAJKUNU SE SMRAČILO: Đilas u očaju zbog vesti o jačanju DS!

Autor: alo.rs

Vesti

28.02.2019

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, osnivač Saveza za Srbiju, nije nimalo srećan zbog priče o ujedinjenju Demokratske stranke i nekih partija koje su proistekle iz nje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Razlog za njegovo nezadovoljstvo jeste to što bi jak DS odmah napustio Savez za Srbiju, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora bliskih opozicionarima.

- Natpisi o ujedinjenju DS-a sa SDS-om Borisa Tadića, Novom strankom Zorana Živkovića i Dušanom Petrovićem nimalo ne prijaju Đilasu, jer su to sve njegove bivše stranačke kolege, koji ga po dobru ne pamte. S druge strane, to ujedinjenje bi dodatno oslabilo poziciju aktuelnog predsednika DS-a Zorana Lutovca, kog je Đilas nametnuo demokratama, i bilo bi pitanje dana kada bi Lutovac bio smenjen - objašnjava izvor i dodaje da Đilas ima još jedan razlog zašto želi da njegova bivša stranka bude na političkim marginama u Srbiji.

- Đilas želi da zaštiti svoje političko čedo - Sergeja Trifunovića. I Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana imaju isto biračko telo. Birači koji su građanski orijentisani ne mogu da podnesu što je DS u savezu sa desničarima, te se ti glasovi lako mogu preliti PSG-u - objašnjava izvor.

Da je Đilas i te kako nervozan zbog priča o ujedinjenju, pokazuje i reakcija Bojana Pajtića, bivšeg lidera demokrata, koji je usred izbora u Beogradu na štetu sopstvene stranke podržao Dragana Đilasa. On je juče kazao da birači ne bi mogli da razumeju eventualno ponovno ujedinjenje svih partija nastalih od Demokratske stranke, a nije, kaže, siguran ni koliko je takva ideja ostvariva.

Pajtić je istakao i da DS nije asocijacija na Savez za Srbiju, već su to Vuk Jeremić, Dragan Ðilas i Boško Obradović, i usput je potvrdio da Zoran Lutovac nema nikakav uticaj unutar DS-a.

- Lutovac je pristojan, obrazovan čovek, ali verujem da nema unutar stranke neku aklamativnu podršku za bilo koji jasan politički stav - kazao je Pajtić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Miki

28.02.2019 09:31

Nasa poslovica kaze" kako sejes , tako zanjes".

Dehan

28.02.2019 10:08

Svi dobro znako ko je Djilas

Luka

28.02.2019 10:19

Sad kad udari opozicija na opoziciju.

caca

28.02.2019 10:36

To i lici na opoziciju!!!!Svadja,laz,nemiri,huliganstvo,napadi,....to su njihove glavne karakteistike!!!!Raspadaju se po savovima,a cim su udarili napade jedni na druge,puknuce oni vrlo brzo!!!