U kom svetu ti živiš?! Haradinaj: Granice Kosova nedodirljive

Autor: Tanjug

Vesti

07.03.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da današnje izglasavanje zakona i plaforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, znači, kako je rekao, granice Kosova nedodorljive i da neće biti "trećeg nivoa vlasti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu naveo da zakon i platforma timu za dijalog daju ovlašćenja da u Briselu predstavlja stav Prištine da su "granice Kosova nedodirljive".

Naveo je i da usvajanje zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima tzv. "državne delegacije Republike Kosovo" u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom i platformom za finalni dijalog sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg rešenja znači "očuvanje Kosova od 17. februara 2008. godine".

Tod datuma Priština je jednostranim aktom proglasila tzv. nezavsno Kosovo.

- Današnjim glasanjem, od većine prisutne u Skupštini, otvorili smo put timu koji čine predstavnici vlasti, opozicije, civilnog društva, da predstavlja ustavne i ustavne i strateške interese Kosova. Time još jednom svedočimo našoj posvećenosti miru i stabilnosti u regionu i gradnji dobrosusedskih odnosa - napisao je Haradinaj na fejsbuku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Olga

07.03.2019 18:38

Albanci svojim provokacijama ne postižu ništa.

Bojana

07.03.2019 19:45

Ako Haradinaj misli da nastavkom ovakve politike može nešto da postigne, silno se vara.