Spasić: Nedopustivo blokiranje RTS-a od strane Đilasovih pristalica!

Autor: Republika

Vesti

10.03.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje blokiranje RTS-a od strane Đilasovih pristalica, držanje kao taoce zaposlene u Javnom medijskom servisu i ćutanje medijskih udruženja.

RepublikaFoto: Promo foto
Mario Spasić

- Postoji potpuno jasna podela protestanata, na građane koji su iz ličnih razloga nezadovoljni i na Đilasove pristalice koji sprovode nehumane ciljeve svojih finansijera, a pod plaštom "protesta nezadovoljnih građana". Nedopustivo je da nekolicina bahatih Đilasovih pristalica dođe pred zgradu RTS-a, gađaju jajima zgradu i zaposlene, a najopasnije je to što drže u fizičkoj blokadi zaposlene u periodu koji su bahato i neodgovorno odredili. Sramno je što se na ovaj način ometaju medijske slobode građana Srbije, kao i građanska prava zaposlenih na RTS-u, a da medijska udruženja ćute i ne osude ovakav vid zloupotrebe protesta. Ćutanjem na napade na RTS daje se pristanak da se napadnu i N1, redakcija lista "Danas" i ostali mediji koji i drugima nisu po volji, što vodi opštem gušenju medijskih sloboda, autocenzure i cenzure od strane Đilasa i kompanije, a sve pod plaštom "ćutljive podrške" UNS, NUNS i NDNV. Pozivamo Evropsku federaciju novinara i predstavnika za medije OEBS-a da obrate pažnju na ovo suštinsko nasilno gušenje medija - rekao je Mario Spasić, generalni sekretar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

10.03.2019 19:41

Spasiću, koga zanimaju tvoje izjave i ko si ti uopšte?