Vesić: Ðinđić bi danas bio s Vučićem!

Autor: Tanjug

Vesti

10.03.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Vesić izjavio je da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Ðinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANTONIĆ
Zoran Ðinđić

- Ðinđić bi bio danas bio na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem. Na onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, na strani koja sprovodi ekonomske i društvne reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici - rekao je Vesić, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim rečima, Ðinđić bi bio "sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba". 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Bio bi "sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Ðinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i ''nezavisni'' mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Ðinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu - rekao je Vesić.

Uoči godišnjice ubistva Ðinđića, 12. marta 2003, Vesić ističe da premijer i lider DS, čiji je tada bio blizak saradnik, "danas, šesnaest godina posle ubistva nije zaboravlen, Srbija je na putu koji je on započeo a država mu podiže spomenik na predlog Predsednika Republike".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Pobedio je. Tu pobedu je platio životom ali nisam siguran da ne bi prihvatio tu cenu samo da se njegov san ostvari. Jer, govorio je da čovek živi dok postoji sećanje na njega i njegovo delo - rekao je Vesić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading