SNS: DS komercijalizuje ubijenog Đinđića zbog protesta

Autor: Tanjug

Vesti

13.03.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka u Vranju reagovala je danas na saopštenje vranjskog DS-a na godišnjicu ubistva premijera Zorana Ðinđića, ocenom da je to saopštenje "bedan" pokušaj komercijalizacije ubijenog premijera u kontekstu "kvazi građanskih protesta" u Vranju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANTONIĆ
Zoran Đinđić

Vranjski DS je u saopštenju, na 16. godišnjicu ubistva Ðinđića, poručio da nastavlja njegovim pravcem, jer su Srbiji neophodnije nego ikad korenite promene.

Zato su, kažu, podržali proteste "1 od 5 miliona" u Vranju.

Najavljuju i da njihovi odbornici nastavljaju vanparlamentarnu borbu protiv aktuelne vlasti.

Vranjski naprednjaci uzvraćaju da DS ne treba da laže da samo podržavaju proteste, već da budu iskreni i kažu građanima da ih oni i organizuju.

- Zašto se krijete? Nije vas valjda sramota vaše vladavine, koja je ostala upamćena po pljačkaškim privatizacijama i ekonomskom uništavanju Srbije? Gospodo demokrate, lažima i mržnjom ne možete ubediti građane da im želite dobro - navode naprednjaci. 

Takođe, poručuju i da DS ne bi trebalo da priča kako je danas građanima i kako su potrebna nova radna mesta, jer je od njihovog odlaska sa vlasti otvoreno skoro 200 novih fabrika. 

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ


- Da li znate šta to znači? To znači da ste i više od tog broja vi uništili i zatvorili dok ste bili na vlasti. Da li znate koliko je kilometara auto puteva i puteva izgrađeno od kada niste više ni blizu parama građana Srbije? A jedini putevi koje ste vi gradili su bili putevi do vaših džepova i tekućih računa, koje ste dobro napunili. Možda treba da vas pitamo koliko je škola i bolnica izgrađeno i rekonstruisano - kaže SNS. 

- Gospodo demokrate, i posle toliko godina od ubistva tadašnjeg premijera Zorana Ðinđića, vi, njegovi politički unučići, ga i dan-danas ubijate i sahranjujete. Svojim nazovi političkim delovanjem ne dajete mu da počiva ni na onom svetu, već ga opijeni mržnjom i lažima svakodnevno prevrćete u grobu - zaključuje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Verica

13.03.2019 12:03

DS nema druge argumente osim pozivanja na mrtvog coveka.

Marija

13.03.2019 12:07

Da je Djindjic ziv ni jedan od tih lidera opozicije ne bi bio tu gde jesu sad jer njima to sto rade nije mesto na politickoj sceni Srbije.

Vesna

13.03.2019 12:14

Da , upravo je tako.

Milan

13.03.2019 12:22

Slazem se . Politika danasnjeg DS-a nije ni prici politike koju je vodio Djindjic . Hoce na kontu mrtvog coveka da sakupe simpatizere! Sramota .