"Vreme" zbog Miškovića udarilo na pravosuđe!

Autor: G. M.

Vesti

15.03.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog presude od dve i po godine zatvora usled podstrekivanja na utaju poreza, branioca predsednika kompanije "Delta holding" Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović je u nedeljniku Vreme optužio tužilaštvo i sud da Miškovićev slučaj pokazuje svu njihovu navodnu neobjektivnost i nesamostalnost. Time se advokat direktno umešao u odluke suda.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Miroslav Mišković

- Tužilaštvo i sud su poslali jasnu poruku da je pravda u Srbiji selektivna, prividna, privremena i povremena - rekao je advokat, navodeći da se stvara privid kako je Mišković u sukobu sa zakonom.

Tomanović se ovakvim pristupom praktično narugao pravosudnom sistemu i umešao u sudsku odluku, a to isto je učinio i Mišković u završnoj reči procesa.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
PERE SE Tekst u nedeljniku "Vreme"

- Sudili ste mi uz glasno navijanje tabloida, tako da sam u jednoj godini imao 60 ročišta - naveo je vlasnik Delte.

Advokat Svetozar Vujačić kaže za Srpski telegraf da ovakvo komentarisanje ne spada u domen profesionalne etike.

- Do pre dve godine ovo se smatralo krivičnim delom, ali je to u međuvremenu izbrisano. Na ovaj način se prejudicira pravosnažna presuda, a kolega Tomanović je u više navrata izjavljivao kako veruje da će Mišković biti oslobođen, što je izvestan pritisak na pravosuđe - smatra Vujačić.

To što se javno udara na pravosuđe, za Dragoljuba Žarkovića, glavnog urednika Vremena, nije ništa sporno. On misli "da je u redu sve što su napisali", potvrdio je Žarković.

Inače, poslednjih godina poslednja strana ovog nedeljnika uredno je rezervisana za neku od reklama kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
aca

15.03.2019 07:34

Normalno moraju da brane sponzora.

Peki

15.03.2019 07:53

Ne moze niko da optuzuje tuzilastvo i sud jer rade svoj posao.

Nikoletka

15.03.2019 08:04

Misko je izazvao burne reakcije.

Boka

15.03.2019 09:23

Malo dobio trebao vise...