Vučić iz Predsedništva poručio: Fašističko-tajkunska banda nikad neće vladati Srbijom

Autor:

Vesti

17.03.2019

11:09 >> 11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je obraćanje javnosti, povodom nasilnog upada opozicije na RTS, koji su osudili mnogi političari i javne ličnosti u Srbiji.

RepublikaFoto: S.T/G. MITROVIĆ
Aleksandar Vučić

- Dobio sam informaciju da se narod na KIM okuplja, hoće da krenu u Beograd, da me brane; Nema potrebe da me brani bilo ko, fašističko-tajkinska banda nikad neće vladati Srbijom - rekao je Vučić.

Kako je Vučić istakao lideri opozicije su probili sve bezbednosne ograde oko Predsedništva gde se održava konferencija za medije i zamolio nadležne da zaštite novinare.

- Na Andrićevom vencu okupljeno je 1.023 ljudi. Čuo sam sada da su Đilas i Obradović probili ogradu koju smo postavili. Nisu oni hrabri da idu dalje. Naišli su na tvrd orah, na nekog ko se ničeg ne plaši, ko se ne plaši da im kaže u lice da su najgore lopuže. Oni koji krše zakon pred zakonom će odgovarati - rekao je Vučić i osvrnuo se na to da će svi koji izazivaju nasilje biti kažnjeni.

- Država neće dozovliti nasilje, ako misle da nasiljem mogu da ostvare političke rezultate - varaju se! Nikada nećemo dozvoliti da manjina upravlja Srbijom zato što je nasilna. Dozvolićemo sve vrste protesta, ali nasilju je došao kraj! Srbije je demokratska zemlja pravno uređena i na najbolji mogući način će u skladu sa principima na nasilje da odgovori - rekao je Vučić u obraćanju narodu.

Vučić je obraćanje narodu počeo rečima: Vidite kako sam uplašen! 

Pre zvaničnog obraćanja, dok je prilazio mikrofonu, neki od novinara su Vučića uglas pitali da li je uplašen zbog sinoćnjeg dešavanja u RTS, rekao je da nije, pa prešao na glavnu temu zbog čega je i sazvao konferenciju.

Nešto pre 12 časova ispred Predsedništva Srbije stigao je lider Dveri Boško Obradović, a na Andrićevom vencu kako naši reporteri izveštavaju nalazi se nekolicina ljudi, pristalice opozicije, kao i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

Vučić je  podsetio na godišnjicu pogroma na Kosovu i Metohiji o čemu možete da pročitate OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Lela

17.03.2019 11:32

Vucic je upravu.....

Soldat

17.03.2019 11:34

Nasilju odmah stati na put i sve zatvoriti!

Milutin

17.03.2019 13:34

I sns banda neće večno a i njihovi mediji.

Tijana

17.03.2019 13:44

Banda lopova nece zavladati Srbijom dok je ovog naroda.