"Priština podržava opoziciju da sruši Vučića"

Autor: Tanjug

Vesti

17.03.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zorana Ðorđević izjavio je večeras da privremene vlasti u Prištini, preko albanskih medija na Kosovu i Metohiji, pružaju podršku srpskoj opoziciji da istraje u rušenju legalno izabranog predsednika Republike i vlade.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

On je na komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja 15 godina od martovskog pogroma nad Srbima na KiM 2004. ocenio da je cilj događaja koji su obeležili jučerašnji i današnji dan, poniženje Republike Srbije i relatizovanje značaja tragičnih događaja 17. marta 2004. godine.

- Privremene vlasti iz Prištine, preko albanskih medija sa KiM, pružaju punu podršku i poručuju opoziciji u Srbiji da istraje u rušenju legalno izabranog predsednika i Vlade Srbije. Time su nas privremene vlasti iz Prištine, ali i njihovi saborci iz redova srpske opozicije, još jednom uverili da nemaju ni najmanju predstavu o tome šta znače država i državnost niti čemu služe mediji - rekao je Ðorđević.


On je istakao da mediji treba da budu u službi svih građana, a ne, kako je rekao, zarobljenici dobro uvezane i integrisane grupice Srba i Albanaca "koji su se enormno obogatili na ovaj ili onaj način".

 

 

- Najčešće je to bio ilegalan način - rekao je Ðorđević. 


On je poručio da Srbija neće biti destabilizovana, ma koliko da je novca uloženo u organizovanje nemira, jer je stabilnost zemlje, a time i celog regiona, u najboljem interesu građana Srbije. 

Ðorđević je podsetio na reči predsednika Aleksandra Vučića da u Srbiji ne sme da postoji strah i da je Srbija demokratska i pravno uređena zemlja, te da će, na najbolji način, u skladu s tim principima, umeti da odgovori na nasilje.

- Vlada Srbije dosledna je u svojoj politici da sprovodi mirnodopsku politiku, koja je u interesu svih građana. Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije i tako će i biti - poručio je Ðorđević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Nikola

17.03.2019 19:54

Niko ne bi vise likovao od Prištinskih zlocinaca ako bi ovi tajkuni ,nasilnici i lopine ikako uspeli da sruse Vučića

Iva

17.03.2019 19:58

Samim ovim cinom opozicija je pokazala ko je i sta je!!! Dno dna ste, duse prodane!!!

Marija

17.03.2019 20:02

Sa podrskom ili bez, opozicija moze da srusi samo sebe i nikoga vise!

Neske

17.03.2019 22:14

Naravno da Pristina podrzava opoziciju i rusenje Beograda, dosta je tu siptarskog novca ulozeno, Djilas mora da opravda sto je uzeo