VACIĆ: Vođe protesta u vreme vlasti DS podržavale hapšenje demonstranata!

Autor: Nacionalist

Vesti

19.03.2019

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u Javni servis i tokom protesta ispred Predsedništva. Ovaj poziv se ne odnosi na one koji su nosili motornu testeru ili napali policajce, prenose mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Miša Vacić

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić jedan je od retkih protivnika protesta koji je među prvima zatražio puštanje osuđenih. On je ranije danas putem Tvitera javno osudio slanje u zatvor momaka koji su prekršajno osuđnjeni.  

– Pavle Cvejić mora da bude pušten na slobodu. Nije ovo vreme Tadićeve diktature da se hapse mladići i šalju odmah 30 dana u zatvor. Ovo kažem kao neko koga je Tadić isto tako uhapsio i odmah poslao u zatvor 30 dana zbog organizovanja protesta. Država mora da uhapsi Đilasa i Boškića – napisao je Vacić. 

U izjavi za Pravdu Vacić pozdravlja odluku Vučića da pozove na aboliranje onih koji su počinili prekršaj ukazujući da su u tome vidi ključna razlika između sadašnje vlasti i „diktatorskog režima Borisa Tadića“.   

– Prekršajno osuđenima nije mesto u zatvoru i to tvrdim kao neko ko je prošao torturu režima Borisa Tadića. U vreme vlasti Demokratske stranke na stotine mladih je bilo po zatvorima zbog prekršaja. U zatvor se išlo zbog održavanja protesta, pisanja grafita protiv vlasti, pevanja ili skandiranja na stadionu. I sam sam bio u zatvoru kao i moj brat, prijatelji i saborci, ali i mnogi drugi. Zato mogu da kažem „Bravo Vučiću“, jer je pokazao da nije diktator kao što je bio Tadić – objašnjava Vacić.  

Vacić posebno ukazuje da su vođe današnjih protesta u vreme Borisa Tadića bili u vrhu vlasti i podržavali da se omladina prekršajno šalje na po 15 ili 30 dana zatvora.  

– Kada smo mi zatvarani za iskazan stav i protivljenje režimu Borisa Tadića, ovi koji sada vode proteste su bili sa njim u vlasti. Njegov gradonačelnik Đilas, njegov ministar Vuk Jeremić, njegov pregovarač u Briselu Borko Stefanović nisu osuđivali hapšenje protivnika vlasti i slanje omladine u zatvor. Jedini koji tada nije hapšen bio je Boško Obradović iz Dveri, jer je i tada kao i sada bio njihov. I glumci koji se sad bune tada nisu osuđivali hapšenja srpske omladine jer su dobijali novac za snimanje svojih antiasrpskih filmova. 2010. godine su uhapsili preko 800 mladih rodoljublja i niko od nadležnih tada nije postupao u skladu sa zakonom kao danas predsednik Vučić – podseća lider Srpske desnice. 

Vacić je još jednom pozvao Vučića da uhapsi Boška Obradovića i Dragana Đilasa kao najodgovornije za upad u zgradu Javnog servisa: 

MUP je saopštilo je da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu Javng servisa, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest „Pravda za Pavla“.   

Godine 2010. su uhapsili preko 800 mladih rodoljublja i niko od nadležnih tada nije postupao u skladu sa zakonom kao danas predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
ana

19.03.2019 09:49

Opozciija je stvarno uzasna i veoma losa, radi stvari koje nisu ni malo dobre, opozicija samo pravi probleme i pravi katastrofalne korake.

milan

19.03.2019 10:10

Ništa me ne bi čudilo da sad kažu da to nisu pričali, već da je sve montaža!

Milan

19.03.2019 11:13

Opozicija je spremna na sve samo da dodje do zacrtanih ciljeva.

Hana

19.03.2019 11:19

Dvojni aršini.Kad vidim Boska I Djilasa na slici prevrne mi se zeludac.