LIDERI SZS PLANIRALI DA ŽRTVUJU SVOJE PRISTALICE: Plaču što im decu puštaju iz zatvora!

Autor:

Vesti

21.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Boško Obradović priželjkivali su da njihove pristalice, izgrednici koji su uhapšeni zbog nasilja u zgradi RTS i ispred Predsedništva Srbije, što duže ostanu u zatvoru.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
A lidera nigde: Haos u zgradi RTS

Cilj je bio da se to iskoristi protiv Aleksandra Vučića i vlasti, a ovu prljavu strategiju, nehotice ili namerno, otkrio je advokat Vladimir Gajić, Jeremićev najbliži saradnik. A kakve bi posledice duži ostanak iza rešetaka ostavio na te ljude, koga briga...

Tokom protesta prošlog vikenda osmoro ljudi je privedeno zbog krivičnih dela, a devet zbog prekršaja. To su uglavnom bili oni koje su lideri isturili i nahuškali na nasilje, dok su sami ostali iza njih. Zbog toga je predsednik Vučić najavio aboliciju za neke od njih i ujedno zamolio nadležne organe da usvoje žalbe drugih. Od toga su izuzeti oni koji su nosili motornu testeru, napali nožem policajca, šutirali pripadnika MUP koji je ležao na zemlji...

Foto: Tajnug/T. VALIČ
Boško Obradović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Gajić je, međutim, poručio da je Vučić zbog ove inicijative "najveći diktator koga je ova zemlja imala".

- U zapisnik i kod tužioca i kod sudije ušla je moja primedba da je predsednik republike izjavom da će na slobodu svi sem onih sa testerom ugrozio načelo Evropske konvencije o ljudskim pravima, kojom se svakom garantuje da mu sudi nepristrasan sud - navodi između ostalog Gajić, te postavlja pitanje zašto Vrhovni kasacioni sud ne reaguje.

U sličnom tonu bile su mu i ostale poruke koje plasira preko društvenih mreža (pogledajte tvitove u prilogu).

RepublikaFoto: Republika
Pokušaj upada u Predsedništvo

Advokat Toma Fila poručuje da deo opozicije očito nema pojma šta hoće:

- Vučić je predložio da se ta deca puste, Prekršajni sud je mogao i nije morao da prihvati. Imate najbolji dokaz, tužilac je u ime vlasti tražio pritvor za ove sa testerom, ali sud nije prihvatio. Kakvo crno mešanje Vučića u krivične i prekršajne postupke, pa to je smešno.

Sa njim se slaže i analitičar Dejan Vuk Stanković:

- Ako se ponašate isuviše strogo, odnosno onako kako Zakon i Ustav nalažu, onda ste diktator, a ako se ponašate ovako kako se Vučić poneo i dao sugestiju pravosudnim organima da ih oslobode, onda to ne valja - zaključuje Stanković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading