Američki ambasador naribao Haradinaja: Što se ne vodi borba protiv korupcije?!

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2019

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet rekao je da nije problem u zakonu što se na Kosovu ne vodi borba protiv korupcije, već u politici koja se upliće u zapošljavanje i pravo, navodeći da to Amerikanci govore, jer su zabrinuti za budućnost Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet

Kosnet je ovo poručio nakon sastanka sa premijerom Ramušem Haradinajem na kojem su razgovarali o borbi protiv korupcije, preneo je RTK2.

On navodi da je Haradinaju rekao da nije problem u zakonu što se Kosovo ne bori protiv korupcije, nego je za to kriva politika.

- Na sastanku visokog nivoa o vladavini prava, saznao sam da Kosovo ima potrebne zakone i resurse koji su potrebni za borbu protiv korupcije i primenu ravnopravne pravde za sve građane, bez posebnog tretmana za one koji su povezani. Ali, problem nije zakon, problem je politika. Amerikanci to govore jer su zabrinuti za budućnost Kosova - rekao je američki ambasador.


On pita da li će politički lideri preduzeti akcije u borbi protiv nepotizma, organizovanog kriminala i korupcije, i da li će prestati da posreduju u zapošljavanju ljudi i utiču na pravdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading