Prave sprdnju sa strankama: Malo se razilaze, pa se malo skupljaju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.03.2019

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijaldemokratska stranka će danas na sednici Glavnog odbora doneti odluku o ujedinjenju u "veliku Demokratsku stranku", najavio je predsednik SDS Boris Tadić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

- Mi na sednici donosimo odluku o ujedinjenju u ''veliku Demokratsku stranku''. Mi koji smo pripadali i gradili je i svađali se unutar nje i napuštali je iz raznih razloga, ponovo preuzimamo na sebe odgovornost da izgradimo jedan politički sistem i blok koji ima jasnu ideološku orijentaciju i strateško opredeljenje -, rekao je Tadić novinarima uoči početka sednice GO SDS. 

Rekao je da SDS danas donosi odluku o ujedinjenju nakon višemesečnih pregovora sa predstavnicima drugih stranaka koje su nekada pripadale DS u jednu uniju tih stranaka, kao i da će ta unija kasnije prerasti ponovo u jednu stranku. 

Istakao je da će politika tog bloka biti razumna i da će se zalagati za nacionalno pomirenje. 

Tadić je kazao da je moguće da do formalnog ujedinjenja dođe pre velikog protesta opozicije zakazanog za 13. april. 

Na pitanje da li će biti jedan od govornika na protestima opozicije ili će to prepustiti predsedniku DS Zoranu Lutovcu, Tadić je kazao da je spreman da govori, ali da neće da sužava prostor novim liderima, među kojima je i Lutovac. 

A upitan šta očekuje da se dogodi do 13. aprila i da li će lideri opozicije razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tadić je kazao da je Vučić rekao da neće da razgovara sa njima, već sa građanima učesnicima građanskih protesta, iako su, kaže, lideri opozicije predstavnici tih građana. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Slavica

23.03.2019 12:20

U opozciji se ne zna časni krst.

sindarela

23.03.2019 12:34

Bolji su od zadruge i onih parova!

Natasa

23.03.2019 12:35

Ujedinjenjem nista nece postici.

Nestor

23.03.2019 12:43

Rasulo u opoziciji je toliko da njima pomoći nema sem da potpuno nestanu sa političke mape Srbije.