VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA: Jeremić opet pljuvao po Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

25.03.2019

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić je ponovo pljuvao po Srbima i svemu srpskom. Lider Narodne stranke je u intervjuu za italijanski list Republika (La Repubblica) od prve do poslednje reči opleo po svojoj zemlji, baš kao što nas je prethodno lepo "nahvalio" i na sarajevskoj Federalnoj televiziji. Nije štedeo reči da pokaže kako je u Srbiji demokratija degradirana, da ne postoji sloboda medija, ni nezavisnost sudstva, ali se nije štedeo ni u sopstvenoj samopromociji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

- Stanje je veoma zabrinjavajuće. Standardi demokratskog upravljanja se naglo pogoršavaju. Ja nisam jedini koji to kaže. NVO poput "Freedom House" po prvi put od pada Miloševića degradirali su Srbiju time da više nije slobodna zemlja, da je zemlja sa delimičnom slobodom medija i funkcionisanjem demokratskih institucija i nezavisnog sudstva, koji se ubrzo urušavaju - rekao je Jeremić.

On je dodao i da opozicioni lideri nemaju pristup televizijskim kanalima sa nacionalnom pokrivenošću, te da on sam dve godine nije imao gostovanje kao lider jedne od glavnih opozicionih stranaka.

Podvukao je da je uvedena diktatura, a Vučićevo ponašanje uporedio sa Miloševićem.

Pa, ipak, na pitanje novinara kako onda osvaja izbore, pokušao je da se iskobelja pozivajući se na atmosferu terora, u kojoj ljude pozivaju telefonom i ispituju ih za političku poziciju. Iako je upravo opozicija ta koja je nasilno upala u RTS i pokušala da zauzme zgradu Predsedništva Srbije, Jeremić je izjavio kako ne isključuje nasilna rešenja jer je "srpska vlada neodgovorna" i da je nasilje moguće ukoliko ga isprovocira aktuelna vlast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
mimi

25.03.2019 19:40

pa mora malo da cuti ,mora da smisli neku novu taktiku,mislim da vuk moze da prica i da radi sta oce provaljen je odavno,on je politicko smece

vojkan

25.03.2019 19:53

ŠTA JE TU NOVO ???OD VUKA SE SVE MOŽE OČEKIVATI.

Nk

25.03.2019 19:59

Vuk je takav da se nikada nece opametiti

Nikoletka

25.03.2019 20:00

Ko se necemu ne nauci dok je mlad nikad nece.Samo pljuje i vredja misleci da se tako lakse vari prica a ustvari Jeremicu stvaras prezir.