Beograd razbio šiptarske teroriste sa 13:0

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

27.03.2019

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U osvit proslave Sretenja, državnog praznika Srbije, prošle godine stigla je loša vest za Beograd. Barbados je priznao jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova. Međutim, u Prištini su mnogo bolje zapamtili 15. februar 2018. godine, nego u Beogradu. Naime, od tog dana do danas tzv. Kosovo niko više nije priznao, a čak 13 država je povuklo priznanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada se sve svede u proteklih 13 meseci, 13 država je povuklo priznanje tzv. Kosova, dok nijedna druga država nije priznala ovaj jednostrani čin.

Ova porazna statistika je poslednjih dana u centru pažnje prištinske javnosti. Kako konstatuje, "Zeri", tzv. Kosovo nije međunarodno priznato od strane nijedne zemlje više od godinu dana, dok Srbija stalno radi na povlačenju postojećih priznanja.

Opozicija i analitičari procenjuju da prištinska diplomatija, oličena u Bedžetu Pacoliju, tzv. ministru spoljnih poslova Kosova slabo radi. Kažu da je kosovska diplomatija slaba i neorganizovana, tako da je prema njima broj priznanja drastično pao.

I dalje tvrde, da je do sada tzv. Kosovo međunarodno priznato od 116 zemalja.

U Pacolijevom kabinetu kažu da rade na obezbeđivanju novih priznanja, ali je prema njima to velikii izazov zbog, kako kažu, skepticizma nekih država.

S druge strane, Beograd ne samo da je uspeo da spreči članstvo tzv. Kosova u Interpolu, već je i 13 država povuklo priznanje. To su Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liebrija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja i poslednji Palau.

- Blizu smo toga da manje od polovine članica Ujedinjenih nacija priznaje nezavisnost Kosova - rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, posle razgovora sa predsednikom Palau Tomijem Esangom Remengesom.

On je kazao i da je moguće da samo 101 zemlja priznaje nezavisnost tzv. Kosova.

Dačić je izjavio da ni Šerlok Holms ne bi utvrdio koliko je zemalja priznalo Kosovo i da spisak Prištine od 116 zemalja treba zaboraviti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading