Amerika pritiska Prištinu: Hapšenje Marka Đurića mora da bude kažnjeno!

Autor: informer.rs

Vesti

27.03.2019

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priština je posle godinu dana od akcije kosovske policije na severu Kosova, u kojoj je brutalno uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, prinuđena da pokrene istragu u vezi sa tim slučajem!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sramno hapšenje Đurića

Kako prenose prištinski mediji, istraga će biti sprovedena na osnovu prijave koju je neposredno posle privođenja Đurića podneo zamenik kosovskog ministra policije Milan Radojević. Otvaranje ovog slučaja, tvrde albanski mediji, došlo je posle pritiska Vašingtona.

- Radojević je prijavu podneo zbog načina na koji je Đurić priveden i postupanja policije tokom njegovog sprovođenja do Prištine, o čemu postoje i video-snimci. Đurić je uhapšen zato što je navodno administrativni prelaz ka Kosovu prošao bez dozvole Prištine. Tada su predstavnici tih institucija ponosno govorili o akciji i hapšenju Đurića, a sad su prinuđeni da sprovedu istragu. Đurićev dolazak na Kosovo bio je uredno najavljen i u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa Srbima. Pripadnici kosovske policije, međutim, izvršili su upad i uhapsili Đurića, a u pokušaju nekih od prisutnih da to spreče bilo je i povređenih - piše prištinska "Koha ditore".


Ramuš Haradinaj, samozvani premijer lažne države Kosovo, rekao je juče da će analize pokazati da li je bilo eventualne primene prekomerne sile.
- Analiza će pokazati da li je bilo eventualnog kršenja pravila u tom slučaju - rekao je Haradinaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Dragan

27.03.2019 20:56

Nadam se da će pritisak Amerike na Prištinu uticati da počinioci ovakvog užasnog napada budu kažnjeni.

Nk

27.03.2019 21:00

Ocigledno da Pristini niko ne moze barem se tako ponasaju i previse se osilili

karlo

27.03.2019 21:04

Istraga će dovesti do prave istine.

Ana

27.03.2019 21:20

Tako je vreme je bilo da im neko nagazi rep!