Mladić i Karadžić nerazdvojni u Hagu: Ovim rečima Ratko teši bivšeg predsednika RS

Autor: Mediji, Republika

Vesti

28.03.2019

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu robiju, a u zatvoru u Hagu najveću podršku ima od generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića,

Ratko Mladić i Radovan Karadžić

Njih dvojica svakodnevno razgovaraju, provode sate i sate zajedno, a Mladić nesebično i prijateljski teši Karadžića. Posle izricanja presude, govorio mu je: "Radovane, glavu gore. Sve si uradio, ono na šta ne možeš da utičeš i promeniš, moraš da prihvatiš i da se ne sekiraš."

Zajedno u nevolji

Luka Karadžić potvrđuje da njegov brat Radovan dosta vremena provodi sa Mladićem i da se međusobno teše. On kaže da se s bratom čuje skoro svakog dana i da nema ograničenje poziva.

- On je jak, stabilan. Tamo su s njim i Ratko Mladić i Stojan Župljanin, povremeno dolazi i Frenki Simatović. Naravno da mu je Mladić velika podrška. Oni se drže zajedno, razgovaraju o svemu, sabiraju utiske, teše se. Moj brat je optimista, boriće se do kraja. I posle ove presude on nije promenio stav i ponašanje, svestan je svega, zna ko mu sudi, kako i zašto - kaže Luka Karadžić.

Na istom spratu

I Darko Mladić, sin generala VRS, potvrđuje da se Ratko i Radovan druže u zatvoru.

- Oni su zajedno, na istom spratu i svakodnevno su u kontaktu. Kad god nisu zaključani u sobama, oni su zajedno. Radovan je puno radio u prethodnom periodu jer je sam spremao svoju odbranu. Sada ima više vremena, druže se, komentarišu dešavanja i velika su podrška jedan drugom - kaže Mladić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading