Vučić nakon sastanka sa predstavnicima zaduženih u švajcarcima: Uskoro "lex specialis" za rešenje problema

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.04.2019

07:32 >> 11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen je sastanak predsednika Aleksandra Vučića, u Predsedništvu Srbije u Beogradu s predstavnicima udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Sastanak se održao pošto je u utorak Vrhovni kasacioni sud zauzeo stav da je ništava odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcerskim francima, ako banka nije dostavila dokaz da se ona zadužila u toj valuti za plasman odobrenih sredstava.

Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro verovatno biti donet "leks specijalis" za rešavanje problema građana zaduženih u švajcarskim francima.


- Mi ćemo verovatno uskoro ići na jedan ''leks specijalis'', ukoliko uspemo sve da dogovorimo, a razgovaramo sa svima. Mislim da smo na veoma dobrom putu da to jednom za svagda zatvorimo -rekao je Vučić i dodao da su prethodnih dana, svakodnevno, on i njegovi saradnici imali sastanke sa bankama, NBS, vladom, udruženjima zaduženih.

On je podvukao da će se ići na to da najveći deo "ide" na teret banaka, dok će je jedan deo, iako ne veliki, svakako ići na teret države.

Dodao je da je siguran da su ljudi zadovoljni razgovorima sa državom i brigom koju je država pokazala, kako bi ima pomogla.

Vučić je zahvalio i bankama i Udruženju banaka, koji su, kaže, razumeli težinu problema i napore da se problem na najbolji način reši.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Tasa

05.04.2019 08:08

Bez pomoci drzave, nema ni resenja.

Ema

05.04.2019 08:21

Predsednik ce pomoci svima

dalibor

05.04.2019 08:23

Predsednik ce doci do resenja i za ovaj goruci problem

Sara

05.04.2019 08:55

Ne sumnjam da će predsednik uspeti da pronađe rešenje i pomogne nasim građanima zaduženim u švajcarcima.