ŠEŠELJ O DIVLJANJU OPOZICIJE: Oni su u haosu, kao muve bez glave!

Autor: Tanjug

Vesti

08.04.2019

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da uništavanje znakova i rušenja zaštitnih ograda na gradilištima tokom protesta "Jedan od pet miliona" pokazuje da opozicija nema koncept i da se njihovi lideri ponašaju, kao u slučaju upada u RTS, "kao muve bez glave".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vojislav Šešelj

- To je uništavanje ograda, znakova .... To iz njih izbija bes. Ustvari, oni ne znaju šta da rade, dobili su instrukcije da prave rusvaj. Ðilas od njih ima najviše mozga. Vidite onaj njegov unezvereni izraz lica, nije to onaj prirodni Ðilas... a Boško je potpuno odlepio - naveo je Šešelj za TV Pink u emisiji u kojoj je gostovao i predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić, koji je ocenio da je teško opravdati haos koji su u subotu napravile pristalice SzS.

Šešelj je rekao i da je Branislav Lečić, za kojeg kaže da je 1991. godine "harao na Terazijskoj česmi, pa bio u Ðinđićevoj vladi - sada ponovo "hoće novi dosmanlijski ustanak, kada su sve dosmanilje sramno poražene i oterane". 

- Videli ste Lečićevo arlaukanje, to arlaukanje je trenutna ideologija prozapadne opozicije - rekao je Šešelj, dodajući da je Boško Obradović imao ideju da prilikom upada u RTS dođe do studija iz kojeg se emituje program, ali da ga niko nije obavestio gde je taj studio. 

- To su ljudi bez koncepta. Oni planiraju da dođu na Pink, pa se u trenutku predomisle, pa odu da ruše znakove i ogradu na Trgu republike - rekao je Šešelj i ocenio da je režim prema njima bio strpljiv, tolerantan, ali se sve to, kaže, okreće protiv Saveza za Srbiju.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić rekao je da u tom opozicionom sastavu ne vidi niti ideološke zajedničke premise, a ni ličnosti koje već nisu pokazale šta mogu i šta znaju. 

RepublikaFoto: Tanjug
Dejan Miletić

- Zašto bismo kroz ulicu menjali bilo šta? - upitao je Miletić i dodao da se institucije grade godinama, decenijama, vekovima, i da se problemi ne rešavaju na ulici.

Miletić je naveo da su se od nasilnih događaja na protestima ogradile ambasada SAD, kao i Norveške.

- Jeremić otvoreno kaže da nemaju podršku ni EU ni SAD za to što rade. Ta pretnja medijskim kućama, novinarima je sama po sebi antidemokratska i govori o haosu u kojem oni funkcionišu - ocenio je Miletić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Marija

08.04.2019 16:50

Opozicija se mnogo zaigrala nasiljem! Bice njima na kraju igracka placka!

Marijana

08.04.2019 16:58

Odlican opis,bas su kao muva bez glave!

ema

08.04.2019 17:01

odlican opis.

Lale

08.04.2019 17:03

Opozicija je dozivela potpuni moralni i brojcani sunovrat!