Lideri opozicije najavljuju nerede neviđenih razmera! OVO su dva moguća scenarija protesta

Autor: Beogradski mediji

Vesti

12.04.2019

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić planiraju da sutra u Beogradu izazovu incidente koji bi doveli do uvođenja vanrednog stanja.

RepublikaFoto: Tanjug
Lideri opozicije na ulicama Beograda

- Ljudi okupljeni u interesnom lobiju Dragana Đilasa sve su isplanirali. Incindenti će početi u toku održavanja mitinga a onda će se lažno prikazati da iza pokušaja nasilnog rušenja vlasti stoje pripadnici vojske i policije, čiji su sindikatinajavili učešće u protestu - tvrdi odlično obavešten izvor za beogradske medije.

Kako navodi izvor, lideri SZS žele da izazovu nerede, a da u tu svrhu zloupotrebe vojne i policijske sindikate, navodeći da su oni izazvali nerede. Krajnji cilj jeste, kako se saznaje, pokušaj da vlast donesu odluku o uvođenju vanrednog stanja, što bi dodatno destibilizovalo zemlju u međunarodnoj javnosti.

Podsetimo, sledi važan sastanak u Berlinu 29. aprila o situaciji na Kosovu i Metohiji u kome bi tebalo da učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Kosova.

Plan lidera SZS da izazovu nemire dolazi u vrlo osetljivom trenutku kada Srbija brani srpski narod na Kosovu i kada Albanci sa Kosova i Metohije pokušavaju na sve moguće načine da izazovu incidente na severu južne srpske pokrajine. Naime, ovih dana u Severnoj Kosovskoj Mitrovici viđeni su Albanci koji šetaju u uniformama tzv kosovske vojske a u nekoliko navrata osujećen je njihov upad na srpsku Mitrovicu.

- S druge strane država pokušava da ojača srpsku ekonomiju pokušavajući da u zemlju dovede jak automobilski koncern - kaže izvor.  

Dva moguća scenarija lidera opozicije

- Prvi je da se sve pomeri za 20. april, što većina nije spremna da prihvati. Drugi je izazivanje incidenata i nasilnih upada u medije i institucije a da svu odgovornost svale na sindikat vojske i policije - kaže izvor.

Podsetimo, sličan pokušaj čelnika SZS da isprovociraju državu je bio prilikom nasilnog upada u RTS gde su očekivali da će izazvati takvu reakciju vlasti koju bi oni iskoristili da za nasilje i nemire optuže policiju. 

U većini zemalja sveta, da je neko nasilno upao u državnu televiziju, reakcija vlasti bi bila drugačija. Ali državni vrh Srbije je doneo dobru odluku kojom je izbegnuta ekslalacija nasilja.

Đilas i Obradović su ponovo pokušali da isprovociraju reakciju države onog dana kada su opkolili zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu u kojoj se u tom trenutku nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I tada su želeli da naprave nemire za koje bi kasnije optužili policiju, ali im ni tada to nije pošlo za rukom.

Ovo u subotu 13. aprila je novi pokušaj Đilasa, Obradovića i Jeremića da za nerede koje izazivaju i prave oni i njihovi jurišnici, budu okrivljeni vojska i policija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Tina

12.04.2019 15:23

Pa od njih se drugo i ne moze ocekivati! Bes i mrznja ih navode na nemire...

Miki

12.04.2019 15:28

Ne verujem da ce ista biti od uvodjenja vanrednog stanja.

sneza

12.04.2019 15:35

Neredi se resavaju veoma lako,,policija i drzava treba da rade po zakonu i sve je reseno!

Rea

12.04.2019 15:47

Cirkuzanti!