Vulinova ponuda opoziciji: Hajdemo na izbore, građani nek kažu šta imaju

Autor: Tanjug

Vesti

12.04.2019

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve se najefikasnije rešava na izborima", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je zahvalio svima koji su bili spremni da se zajedno sa njim suprotstave fašizmu i onima koji bi da upadaju u institucije ističući da se nada da niko neće posegnuti za nasiljem i pokušati da od sebe pravi žrtvu.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

Vulin je u Palati Srbije gde je obavestio medije da je na sugestiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlučio da odloži najavljeni štrajk glađu, istakao da se nada da lideri SzS-a neće pokušati da urade to što su planirali i namerili i poručio da je on uvek spreman za borbu.

Kako je naveo, profašisti Obradovićevi, Ðilasovi i Jeremićevi su se skupili i imali plan da upadnu u institucije zemlje kao poslanici, ali i kao odbornici, na teritoriji čitave zemlje, na silu ili koristeći svoje poslaničke mandate, a onda da počnu sa štrajkom glađu u svakoj od ovih institucija, od Narodne skupštine, do lokalnih samouprava.

 

 

- Tako bi blokirali rad institucija i tako bi pokušali da prikažu Aleksandra Vučića kao čoveka koga je baš briga za bilo čiji život, koga uopšte ne zanima šta će se desiti sa svim tim ljudima koji štrajkuju glađu i pokušati na taj način da iznude ono što traže. Kažem da iznude, ne da pokrenu dijalog, ne da idu na izbore, već da iznude - rekao je Vulin.

Dodao je da smatra da se sve najefikasnije rešava izborima i da se za to zalaže i kod predsednika Vučića i kod Srpske napredne stranke, kao nekoga ko može da odluči o tome.

- Hajdemo na izbore. Nema onda rasprava. Nema sukoba. Samo izađemo na izbore i građani kažu šta imaju. Nadam se da to nije previše tražiti - rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

O štrajku glađu

Govoreći o štrajku glađu, Vulin je podsetio da je štrajkovao 2003. godine u pritvoru u stanici "29. novembar", jer je branio Veselina Šljivančanina.

- Štrajk glađu se ne pokreće olako i o njemu se ne govori slučajno. On se ne nudi bez dobrog i valjanog razloga. Ja to odlično znam. Nemojte zaboraviti da sam verovatno od svih aktuelnih srpskih političara najduže štrajkovao glađu. Znam šta znači biti bez hrane. Znam šta znači biti bez vode. Znam kako to izgleda posle prvog, drugog i trećeg dana - naglasio je Vulin.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zozon

13.04.2019 05:14

Šteta što je poslušao Vučića!