VESIĆ: Građani Beograda da ne nasedaju na provokacije

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2019

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, povodom današnjeg protesta dela opozicije, pozvao je Beograđanke i Beograđane da, kako je istakao, "ne nasedaju na provokacije nasilnika".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- Ne sme da bude prolivena nijedna kap krvi kako bi se Obradović, Ðilas i Jeremić dočepali vlasti na ulici, kada već ne mogu na izborima - rekao je Vesić u intervjuu za današnji "Blic".

Na pitanje, ako dođe do radikalizacije protesta, na koji način će država i grad reagovati, on je istakao da je Srbija slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, pa i protestima, sve dok je sve mirno i bez nasilja. 

- Do sada smo pokazali visok stepen tolerancije, čak i kada protesti nisu bili prijavljeni, to se ne dešava u mnogim evropskim zemljama. Recimo, u Francuskoj je na demonstracijama uhapšeno preko 3.000 ljudi. Dakle, dok su protesti mirni, oni mogu da se održavaju. Prerastu li u nasilje koje najavljuju fašisti Boška Obradovića, reagovaće se u skladu sa zakonom kao i do sada - rekao je Vesić.

On je dodao da, koliko je njemu poznato, samo Obradovićevi fašisti i njegovi pomagači Ðilas i Jeremić najavljuju blokade saobraćajnica.

- Oni su ti koji prete upadom u državne institucije, blokadom autoputa, napadom na stanove državnih funkcionera. Oni pozivaju na krvoproliće i na sukobe. Oni napadaju komunalne radnike, novinare. Njihova jedina politika je nasilje. Nasilje nad novinarima koji se usude da izveštavaju onako kako Ðilas ne želi - kazao je Vesić.

U demokratijama se, naglasio je on, društveni konflikti rešavaju izborima. 

- Na tim izborima Srpska napredna stranka (SNS) bi pobedila ubedljivo, tako da je naš stranački interes da se oni raspišu - rekao je Vesić, koji je i član najvišeg rukovodstva vladajuće partije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Maja

13.04.2019 06:57

Zasto su lideri takozvane opozicije privilegovani u nezakonitostima. Mogu li ja malo da razbijam , imam vise osnova od njih.

Lola

13.04.2019 07:02

Niko ne treba da naseda na njihove provokacije! Dosta je bilo sa ucenama i provokacijama.

Queen038

13.04.2019 07:17

Cilj ovih poremećenih ljudi i jeste da destabilizuju državu!

Mila

13.04.2019 07:31

I ne treba da nasedamo na provokacije opozicije, protesti ne smeju biti nasilni.