Siniša Mali: Leks specijalis za kredite u "švajcarcima" u ponedeljak na Vladi

Autor: Republika

Vesti

13.04.2019

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da očekuje da Vlada Republike Srbije u ponedeljak, 15. aprila, usvoji leks specijalis u vezi sa kreditima u švajcarskim francima, kako bi se on potom, po hitnom postupku, našao u skupštinskoj proceduri.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali

- Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku do kraja sledeće nedelje - rekao je Mali.

Ministar Mali je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori sa korisnicima kredita u švajcarskim francima, kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za problem koji zadužene muči godinama.

- Tražimo najbolje moguće rešenje. Nakon višednevnih teških razgovora blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona, koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu - istakao je ministar finansija, i dodao da veruje da će sve strane biti zadovoljne predloženim rešenjem.

Ministar je istakao i da u republičkom budžetu ima novca za rešenje navedenog problema, jer je državna kasa u potpunosti stabilna.

- Moram da istaknem i da sam veoma zadovoljan što će konačano biti rešeno pitanje koje je otvoreno već godinama i kojim se niko nije bavio. Ovo je još jedan pokazatelj da su nam građani Srbije i njihovi problemi na prvom mestu i da smo spremni da saslušamo, a ne da stvari guramo pod tepih, kako su to radili neki pre nas - zaključio je ministar Siniša Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BRUNO

13.04.2019 20:54

Vazno je da ce se ljudima koliko toliko pomoci.