Martinović: Ispunili smo zadatak, odbranili smo Skupštinu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.04.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ispunili smo zadatak i pokazali smo kako se na miran, demokratski, civilizovan i dostojanstven način ponašaju poslanici vladajuće koalicije i kako se mirnim i demokratskim sredstvima mogu odbraniti institucije od onih koji bi hteli nasiljem, psovkama i vređanjem da ponište izbornu volju građana", poručio je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Alekdandar Martinović

- Mi smo se vrlo jasno suprotstavili narastajućem fašizmu u jednom delu srpske opozicije - rekao je Martinović na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i poslanici SNS i drugih stranaka vladajuće koalicije.

Kaže da je uoči jučerašnjeg protesta stvorena atmosfera "smaka sveta".

- Ili će se desiti smak sveta ili će Vučić da podnese ostavku. Nije bilo smaka niti je Vučić podneo ostavku - rekao je Martinović.

Povodom najave novog okupljanja opozicije za sedam dana, Martinović je upitao koliko će uspeti da sakupe za sedam dana ako su juče uspeli da sakupe 7.500 ljudi, te da u Srbiji vise niko ne veruje ljudima poput Sergeja Trifunovića, Boška Obradovića, Vuka Jeremića, Dragana Đilasa.

- Neka rade šta im je volja. Ako bude potrebno poslanici će se ponovo sakupiti, branićemo Skupštinu od nasilnika, bandita i fašista - rekao je Martinović povodom nove najave okupljanja dela opozicije čije je zahteve ocenio kao iracionalne.

Naglasio je da su tako pokazali kako se ponašaju odgovorni ljudi koji brinu ne samo o interisima svoje stanke, nego o interesima države i njenih građana.

Oni, kaže, koji misle da je budućnost Srbije u motronim testerama i vešalima neka nastave tako, a građani su im, dodaje, jasno poručili da su protiv takve njihove politike.

Naveo da su lideri SzS pokazali kako oni shvataju demokraiju i to su pokazali na Starom gradu i u Paraćinu, izbacivanjem odbornika iz Starog grada i time što Saša Paunović nije dozvolio da se odborniku SNS ukaže lekarska pomoć iako je dijabetičar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Misko

14.04.2019 12:55

To je samo jedan od izazova u koji smo se bez previse razmisljanja upustili.

Nena

14.04.2019 13:46

Nije trebalo ni da dodje do toga,ali clanovi sramne opozicije su nasilni i neuracunljivi.

Mija

14.04.2019 13:49

Opozicija nema prava nasilno da upada u Skupstinu,a pogotovo nema prava da vredja i ponizava zene koje u skupstini rade.Vreme je da se opoziciji pokaze gde joj je mesto.Nadam se da ce se urazumiti,i da ce prestati da omalovazava ljude koji se bore za pristojnu Srbiju,jer volja gradjana je da zive u pristojnoj Srbiji.

milos

14.04.2019 14:03

Dokaz da se na miran nacin moze nesto postici,i da se pristojno ponasa vladajuca stranka.