SNS se pita: Ako bude vanrednih izbora, evo kad će biti raspisani

Autor: Tanjug

Vesti

17.04.2019

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko naprednjaci prelome da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će najverovatnije biti raspisani 9. maja, a na birališta će se ići 23. juna, pišu današnje "Novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

List dodaje da je i druga opcija na talonu - da izbori budu raspisani 16. maja, a da se na birališta izađe 30. juna.

Ovakav izborni raspored podrazumeva kampanju u trajanju od 45 dana, a konačna odluka, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo bi da bude doneta oko Ðurđevdana, nakon konsultacija sa liderima Nemačke, Rusije, Kine i Francuske, podseća list.

Svi u vrhu Srpske napredne stranke podržavaju izbore, navode "Novosti" i pišu da je pritisak na Vučića da oni budu raspisani nakon radikalizacije protesta u kojima učestvuje i deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju.


List podseća da je funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će naprednjaci posle uskršnjih i prvomajskih praznika odlučivati o dva važna pitanja - kontramerama prištinskim vlastima na uvođenje taksi na robu iz centralne Srbije i vanrednim parlamentarim izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading