(VIDEO) To je obećanje sa neba: Vladika Mileševski o čudu u Notr Damu

Autor: mediji, Republika

Vesti

18.04.2019

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet dana posle stravičnog požara koji je progutao simbol hrišćanske Evrope - Notr Dam, ljudi širom sveta su još uvek u šoku. Međutim, svi veruju da je pravo čudo to što su, uprkos vatrenoj stihiji koja je besnela 16 sati, pozlaćen krst i oltar ostali netaknuti!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vladika Atanasije

Vladika mileševski Atanasije Rakita kaže za Kurir da je to što je krst ostao netaknut veliko čudo!

- Krst je simbol i sila života i obnove. Već to što se postavljaju takva pitanja, da li je to čudo ili ne, ima svoj efekat. Bolje je što je preživeo. Žao mi je zbog požara, ali i to nas podseća kako naše zemaljske svetinje ne samo da usmeravaju na nebo nego one od neba i zavise za svoj opstanak i trajanje. Obnovićemo svakako, ali ne sami, nego uz pomoć Božju. Netaknuti krst mi se čini već kao dobro obećanje neba - navodi mileševski episkop Atanasije Rakita i ističe da Mileševa saoseća sa Bogorodičinom crkvom.

Pre nekoliko dana stravičan požar zahvatio je katedralu Notr Dam, a francuski istražitelji razmatraju mogućnost da je on izazvan kratkim spojem, što će utvrditi dalja istraga. Požar je rastužio čitavu planetu. Svi su se digli na noge i krenuli u akciju prikupljanja novca kako bi pomogli u obnovi katedrale Notr Dam.

 

 

Požar je besneo 16 sati, a vatrogasci koji su ušli u unutrašnjost ostali su začuđeni - ispred oltara su se nalazile neizgorele klupe i drvene grede, ukrasi i skulpture oko oltara su ostali netaknuti, isto tako, uprkos visokoj temperaturi, čitavi su ostali oltar i pozlaćeni krst!

Verski analitičar Draško Đenović rekao je dan ranije za Kurir da se ovaj događaj može nazvati čudom, ali da sve zavisi od perspektive.

Profesor Bogoslovskog fakulteta u penziji Dimitrije Kalezić rekao je da su relikvije sačuvane Božjom pažnjom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading