Protest opozicije sve manji, rasulo sve veće!

Autor:

Vesti

22.04.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija, u kojoj se između sebe na kvarno laktaju i podmeću noge, sutra će, ako im je to u ličnom interesu, da nas ćušne u jendek, a da ne trepne. Nagledasmo se njihovih prevara i nekad i sad, e pa ne biva više!

RepublikaFoto: Tanjug
Branislav Lečić se obraća prisutnima na protestu opozicije

Ovo je samo jedan od komentara nezadovoljnih građana na Tviteru, koji savršeno opisuje rasulo u opoziciji. Taj raskol vrhunac dostigao je nakon protesta u subotu (dan posle Vučićevog skupa, na koji je došlo 150.000 ljudi), kada je kod Terazijske česme govor Branislava Lečića, čak i po procenama najljućih opozicionara, slušalo najviše 2.000-3.000 ljudi.

PARALELNA REALNOST

Kada su lideri Saveza za Srbiju saopštili da sledeće subote protesta neće biti, vadeći se da je to zbog Vaskrsa, usledio je žestok obračun na društvenim mrežama. Tako je glumac Nikola Kojo na Tviteru poručio da više neće slediti instrukcije koje daje opozicija okupljena u SZS, optuživši ih za prevaru i izdaju. Potom je poslao oštru direktnu poruku Bošku Obradoviću. Prvo je oštro reagovao zbog odlaganja protesta do "posle Vaskrsa", a nakon što se lider Dveri obratio građanima na Tviteru sa "Tviter zajednico", Kojo je još oštrije reagovao:

Stanković: Građani ih napuštaju. Konfuzija, panika i nemoć

Foto: Tanjug

- Boško, mi nismo "tviter zajednica". Mi smo iz***ani narod koji tabana mesecima, a kome vi i vaš nadređeni Đilas otimate šansu da se izbori sa AV... Ne vređajte. Ni ja ne razumem vas koji se krstite pored svake apoteke, pa vas ne zovem populistima i ne vređam vaša verska osećanja - napisao je glumac, a njega je podržao i reditelj Srđan Dragojević, koji je ocenio da je i njemu ovo "tviter zajednico" zazvučalo bezveze.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Šapić: Vaš problem napuštanje parlamenta

To što neko napusti parlament samo zato što je neko u opoziciji doneo odluku da to uradi u sklopu svoje političke borbe, pa onda traži to od ostalih, nije mi prihvatljivo, izjavio je predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić.

- I kao što mi poštujemo njihove legitimne namere da u tome uspeju i ne ljutimo se ni na koga, mislim da je red da i oni poštuju naše - kaže Šapić, objašnjavajući da misli na Savez za Srbiju, koji je, prema njegovim rečima, sebe proglasio jedinom alternativom predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću.

Povrh svega, Građanski front, u koji su ušle lokalne inicijative poput Ne davimo Beograd i kraljevački Lokalni front saopštio je da uskoro počinje sa sopstvenim akcijama i protestima, od kojih će prvi biti na godišnjicu rušenja u Savamali. Onda je, da začini sukob, SZS saopštio da će i oni organizovati okupljanje u Savamali na dan rušenja.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić

Jeremićeva poruka Đilasu: Moja stranka je najjača u opoziciji

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su četiri meseca protesta trgnula Srbiju iz sna, a da je njegova stranka rodonačelnik tog otpora. Kako tvrdi, Narodna stranka je najjača i najbolje ustrojena opoziciona organizacija u Srbiji.

- Mi smo noseća osovina opozicionog rada u Srbiji i lokomotiva promena - kazao je Jeremić.

Time je najočiglednije stavio u prvi plan borbu za prevlast nad drugim opozicionim partijama, pre svega, Đilasovom strankom.

- I dalje se maksimalno zalažemo da opstane jedinstven opozicioni front, ali kao svaka ozbiljna organizacija, moramo da imamo i plan B ako zatreba. Stranka mora biti sposobna da u svakoj opštini samostalno izađe na lokalne izbore 2020. godine - poručio je Jeremić na sednici Glavnog odbora NS.

Šta drugo reći, osim da je opozicija u potpunom rasulu, ocenjuje za Srpski telegraf analitičar Dejan Vuk Stanković.

Nikodijević: Više se ne zna ni ko šta hoće, ni ko kad protestuje, ni šta su im zahtevi

Foto: Društvene mreže

- Oni žive u paralelnoj realnosti. Određuju tim za pregovore koji nisu ni zakazani. Uključuju ljude koji nemaju veze sa strankama, a treba da se bave izborima na kojima učestvuju stranke. Lidera stranaka nema, iako bi trebalo da vode proteste. Građanski front se izvlači iz te opozicione priče, ali ne znate ni šta oni u stvari hoće. Građani ih napuštaju. Konfuzija, panika i nemoć - objašnjava Stanković.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Đilas okupio sve preletačeviće

Na osnivačkoj skupštini Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa za funkcionere su izabrani sve sami preletači. Među njima rekorderi Marinika Tepić, Dejan Bulatović i Borko Stefanović, dojučerašnji lider Levice Srbije, koji će biti i zamenik predsednika, ali i odbornik Grupe građana "Niš moj grad" Branislav Jovanović, koji je izabran za člana predsedništva.

MARINIKA TEPIĆ

LDP, LSV, PSG, NS, SZS, Stranka slobode i pravde

BORKO STEFANOVIĆ

GSS, DS, Levica Srbije, SZS, Stranka slobode i pravde

BRANISLAV JOVANOVIĆ

SPO, Narodna stranka Pravda, Niška pravda, G17, URS, Narodni pokret Srbije, SZS, Stranka slobode i pravde

Najpoznatiji po tome što je kao lokalni funkcioner svečano otvorio brvno dugo sedam metara

DEJAN BULATOVIĆ

SPO, DHSS, Zelena ekološka partija, SZS, Stranka slobode i pravde

BEZ STRATEGIJE

S druge strane, predsednik Skupštine Beograda i funkcioner SPS Nikola Nikodijević za naš list poredi protest "1 od 5 miliona" sa mitingom "Budućnost Srbije".

- Za razliku od mitinga vlasti koji je pokazao nacionalno jedinstvo i promovisao lepe vrednosti, očigledno je da je nasilje koje je deo opozicije promovisao u prethodnom periodu nateralo i ona malo ljudi što je dolazilo na proteste da se razbeže, pa ih je, vidimo, sad u subotu bilo tek nekoliko hiljada. Jedan raspad sistema na delu, željni vlasti, koje ne znaju kako da se dokopaju, pa su počeli i među sobom da se dele i svađaju. Više se ne zna ni ko šta hoće, ni ko kad protestuje, ni šta su im zahtevi. Posebno bih naglasio da nemaju ama baš nikakvu strategiju šta dalje - zaključuje Nikodijević.

RepublikaFoto: Tanjug

Da li je Dragojevića ovo uvrstilo u stručnjake:

"Prknoljub", "smrdljiva stoka", "pušikarevići"...

Savez za Srbiju promovisao je reditelja Srđana Dragojevića među "stručnjake koji će voditi dijalog s vlašću". O kakvom se stručnjaku radi, pokazuju samo neki od njegovih tvitova (i to ne najvulgarniji):

- Svinjska hunta, stoka smrdljiva, mrš u pi*du materinu.

- Nisam hteo, ali moram da se uključim. Da iz*ebemo svinjsku huntu. U Beogradu neće pobediti, stoka smrdljiva odvratna, nedotupavna, neobrazovana.

- Pažljivo čitam šta vele ovi, kvaziopozicionari, kritičari. Ne valja - niko, pu*ikarevići, zar ne? Nit vam se diže, nit ste nešto napravili, gnjide.

- Vidim da ta smrdljiva stoka, Krle, mene nešto spominje, đubre bez dece, bez ičega, govno neopevano, odvratno, svačiji prknoljub, gad i smrad.

- Zabavno mi je da gledam ovaj svinjo-tornado na Sergeja. To je zato što on poseduje jezički instrument koji bi oni voleli da poseduju, ali se, avaj, njihov svodi na ju.. pi.. jeb.. Sergej "pojačano obraćanje" koristi na izuzetno kreativan način. Za dobru psovku - valja visok IQ.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mario

22.04.2019 17:36

Dzaba vam novci moji sinovci.

Mia

22.04.2019 18:29

Cirkus na izdisaju!

DAINO

22.04.2019 21:05

Opozicija nije jedinstvena.

cudna suma

23.04.2019 04:56

Oni vise ne znaju u kom pravcu bi hteli da idu ni sa kojim liderima. Ovo je pravo rasulo!