Vučić iz Pekinga: Si Đinping nam uskoro dolazi u Srbiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da očekuje da će predsednik Kine Si Ðinping uskoro ponovo posetiti Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić u Pekingu

Vučić je novinarima u Pekingu preneo da je kineski predsednik dao nalog svom ministru spoljnih poslova da pronađe vreme u njegovom, inače gustom, rasporedu za posetu Srbiji.

- Kroz osmeh mi je govorio da zna koliko mi je to važno, da vidi moju volju da ga dočekam još jednom. To bi bila kruna mog posla i karijere, da predsednika Sija dovedemo drugi put u Srbiju, jer znam da bi to mnogo toga donelo našoj zemlji - rekao je Vučić i dodao:

- Smem da kažem da ga uskoro očekujemo u Srbiji. 

Vučić je novinarima posle sastanka sa Sijem u Pekingu rekao da je Srbija dobila izuzetno dobar tretman za malu zemlju kakva jeste. 


- Kod Kineza postoji pravilo da nema grljenja i ljubljenja, ja to i ne radim često. Predsednik Si je više puta izveo nekakav prvo zagrljaj, što izuzetno retko rade, a to znači da poštuju Srbiju i ja sam zbog toga veoma srećan i ponosan - rekao je Vučić.

On je naveo da je ton predsendika Sija bio izuzetno prijateljski i preneo da je Si, koji bira svaku svoju reč, rekao da je malo zemalja i prijatelja u svetu koji nedvosmisleno i na svakom mestu govore i prihvataju prijateljstvo Kine.

- Neke zemlje koje su navikle na ustaljeni poredak pokušavaju da zaustave Kinu i postoji pritisak da se ne sarađuje previše sa Kinom. Suština je da oni veruju u naše prijateljstvo- rekao je Vučić.

On je naveo i da je imao čast da se obrati delegatima Komunističke partije Kine, vodeće snage u toj zemlji, a da se nakon toga sastao i sa Vangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta Kine i direktorom Kancelarije za istraživanja politike CK KP Kine.

Vučić za njega kaže da je čovek koji je u nekom smislu ideolog moderne Kine.

- Reč je o coveku od kojeg sam mnogo čuo o različitim temema, kako Srbija koja je na važnom strateškom mestu i opkoljena i pritisnuta sa svih strana, da čuva svoju nezavisnost i razvija ekonomiju - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tijana

25.04.2019 11:57

Veliku i neosporni uspeh naseg predasednika , sve cestitke!

milenko

25.04.2019 12:04

Veliki uspeh za nasu drzavu i narod.

Mara

25.04.2019 12:06

Sjajne vesti, očekujemo još investicija

Valentina

25.04.2019 12:11

Sa ovakvim sposobnim ljudima na nasoj politickoj sceni, dalji napredak je zagarantovan. Dobro dosao Si :)