Putin s Vučićem: Pratimo situaciju oko Kosova, podržaćemo Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2019

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas u Pekingu šefa ruske države Vladimira Putina o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji i u kom pravcu ide rešavanje kosovskog problema, a Putin je potvrdio da zvanična Moskva pažljivo prati situaciju i da će pružiti Srbiji podršku, navode nezvanični izvori posle sastanka dva lidera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Vučić je na početku bilateralnog sastanka rekao da ne razume neverovatne poteze Prištine, a bilo je reči i o predstojećem sastanku u Berlinu.

Zahvalio je ruskom predsedniku na podršci, posebno kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovitosti zemlje.

Putin je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

Dodao je i da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima. 

Dvojica predsednika razgovarala su i o energetskoj saradnji i gasovodu, a predsednik Srbije je ruskom kolegi pokazao prve fotogarfije o početku gradnje gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju. 

- Razgovarali su i o vojno tehničkoj saradnji, kao i o radovima koje ruske železnice izvode na deonici Stara Pazova - Nov Sad - preneo je Blic.

Vučić je rekao i da je u saradnji dve zemlje postignuto mnogo konkretnih rezultata.

- Zadovoljan sam zbog mogućnosti da se sastanemo na marginama današnjeg skupa i porazgovaramo o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu - rekao je ruski predsednik, koji je, takođe, podsetio na svoju posetu Beogradu u januaru ove godine.

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sonic

26.04.2019 15:04

Bacuske braca!

Rea

26.04.2019 15:11

Veliki i iskreni prijatelji!