Stefanović, otvoreno: Državni interesi su nam ispred stranačkih

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2019

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je uvek za proveru legitimiteta vlasti, ali da je za SNS dobrobit Srbije iznad strančkih interesa i pitanje je da li su vanredni izbori najbolji put za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

On je rekao da odluka o izborima zavisi od mnogo faktora, a jedan od njih je i napredak u izgradnji sistema prema standardima EU koji čini da ljudi žive bolje.

- Da li možemo da dovedemo taj Folskvagen ako imamo vanredne izbore. Nama su državni interesi i politčka stabilnost iznad strančkog interesa. Mozda će naš rezultat na izborima naredne godine biti lošiji nego što bi bio danas, u političkom smislu, ali ako to znači da možemo da dovedemo nekog ozbiljnog investitora, bolje da nam bude lošiji rezultat sledeće godine, a da ove imamo investicije - kaže Stefanović.

On napominje i da oni kao stranka ne žele da beže od izbora, ali da su ovlastili predsednika da u skladu sa međunarodnim razgovorima koje će voditi i onim što vidi kao budućnost Srbije donese odluku.

 

 

Izbori mogu da budu i u redovnom roku, ali ako se promene neke političke okolnosti ne samo u Srbiji nego i na evropskom nivou, kad se promeni smer u kom se kreće Evropa, treba izaći pred građane i videti u kom smeru Srbija treba da ide, objašnjava Stefanović.

- Dokazujemo se građanima, a oni (opozicija) misle da nije tako, da će oni da preuzmu vlast na sledećim izborima..., pa da vidimo možda i hoće - kaže ministar dodajući da zna kako stoji SNS, kolika je podrška Vučiću i stranci, ali misli da nekim ljudima nije jasno dok se ne odrze izbori.

Upitan da li kao predstavnici vlasti imaju nameru da razgovaraju sa predstavnicima građana koji protestuju, kaze da je opoziciji jasno ponuđen najlegitminiji način, a to je razgovor u parlamentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading