PREDSEDNIK STIGAO U BERLIN: Prvi sastanak sa Mogerinijevom

Autor: Tanjug

Vesti

29.04.2019

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini održaće bilateralni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama sastanka u Berlinu, saznaje Tanjug u Briselu.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Vučić i Federika Mogerini

Evropska komisija je saopštila da je Mogerini već stigla u Berlin, gde će danas popodne prisustvovati sastanku sa liderima Zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije, u organizaciji Angele Merkel i Emanuela Makrona.

U Evropskoj komisiji najavljeno je da će Mogerini održati seriju bilateralnih razgovora sa liderima iz regiona.

Sastanak sa predednikom Srbije Aleksandrom Vučićem trebalo bi da počne oko 13.30, a rezultati bilateralnih razgovora biće preneti u saopštenju za javnost, najavljeno je Tanjugu u Briselu.

"Sastanak koji se održava popodne pružiće priliku da se naglasi važnost napora u cilju pomirenja, dobrosusedskih odnosa, regionalne saradnje i daljeg negovanja stabilnosti i prosperiteta u Evropi", stoji u saopštenju Evropske komisije.

Iz Brisela pred sastanak u Berlinu ponavaljaju da Prespanski sporazum Atine i Skoplja o imenu predstavlja "istorijski primer pomirenja", a da dijalog Beograda i Prištine "zahteva održivo rešenje za dobrobit naroda, regiona i šire".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Tijana

29.04.2019 11:49

Radno i borbeno od samog dolaska.

Lenka

29.04.2019 12:11

Dijalog se može nastaviti ali da EU konačno reaguje i urazumi Albance.

Goran

29.04.2019 12:15

Lagano je pocela da se zahuktava atmosfera, radno od samog sletanja u Berlin.

momo

29.04.2019 12:20

Mogerinijeva se više ništa ne pita.