Oligarh u odelu političara da ćuti: Lončar oduvao Đilasa argumentima i poručio mu da ga narod više ne želi!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar osudio je kritike Dragana Đilasa na račun vlassti i upravljanja Beogradom i ponovio da niko više nije ojadio prestonicu kao "oligarh u odelu", kako je nazvao lidera Saveza za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

- Oligarh u odelu političara, jedini gradonačelnik Beograda koji je doveo prestonicu Srbije pred bankrot nastavlja da iznenađuje svojim bezobrazlukom i drskošću. Ta osoba koja je brinula samo o svom standardu i profitu svojih kompanija, usuđuje se da komentariše stvari na koje je i te kako mogao da utiče dok je bio na vlasti - rekao je Lončar i nastavio...

- Međutim, u to vreme niti su se gradile nove bolnice, nabavljala savremena medicinska oprema i lečili oboleli od retkih bolesti, niti su zdravstveni radnici mogli da se nadaju boljem položaju u društvu. Tada su jedino rasle njegove kompanije i njegov lični racun. Naknadna pamet i briga Dragana Đilasa o građanima Srbije neće ga poštedeti odgovora na pitanja koja nikada nije dao. Koliko je zaista koštao Most na Adi (sa pristupnim saobraćajnicama) i koliko bi plate zdravstvenih radnika bile veće da nije višestruko preplaćen? Koliko je koštala rekonstrukcija Bulevara revolucije i zašto je dozvolio da njegov gradski menadžer završi u zatvoru zbog toga? Koliko je platana posečeno, a po kojim cenama su potom kupovani u inostranstvu? Koliko je zdravstvenih objekata izgradio ili bar obnovio dok je bio ministar za nacionalni investicioni plan? Gde su završile pare koje su se tada nalazile na računu tog ministarstva i sta su građani Srbije imali od Đilasovog 'investicionog plana'? Da li je, možda, usmerio svoje napore na izgradnju Kliničkog centra Niš (sredstva odobrena jos 2006.) ili na Onkologiju 2? Na nove akceleratore ili lečenje dece u inostranstvu?

Osim što je, konstatujući da su plate zdravstvenih radnika ipak rasle od 2012.godine do danas,  demantovao sebe i svoju jučerašnju izjavu, Đilas je danas potvrdio i ono što građani dobro znaju, a to su stabilan i čvrst kurs dinara u odnosu na evro, i minimalna inflacija, od 2012.godine do danas.

Ova vlast ce nastaviti da gradi stadione, kliničke centre i bolnice, gondole, da obnavlja muzeje... jer ne mora da podiže nepovoljne strane kredite da bi usplatili penzije i plate, kako je to bilo u Đilasovo vreme.

Verujem da Dragana Đilasa mnogo 'svrbi' puna državna kasa, ali bolje da ne računa da će skoro biti u prilici da parama građana Srbije ponovo bogati svoje firme i svoje džepove.

Jednostavno, narod ga više ne želi. Posledice njegove vlasti su još mnogo bolne. - završio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading