JEREMIĆ PUK'O: Počeli da ga napuštaju i najbliži saradnici

Autor: Informer, Republika

Vesti

04.05.2019

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić nalazi se u ozbiljnom problemu, jer su od njega počeli da odlaze i najbliži saradnici! Otišao mu je i glavni operativac u Beogradu!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vuk Jeremić

Od odlično obaveštenog izvora iz redova narodnjaka, pre nekoliko dana od Jeremića je otišao glavni stranački operativac za Beograd, potpredsednik gradskog odbora Dušan Raičković.

Iako njegova ostavka još nije objavljena, a on je u izjavi za naš list demantuje, više pouzdanih izvora iz NS potvrdilo  je da je Raičković odlučio da ode jer je nezadovoljan bahatim i nedemokratskim ponašanjem Vuka Jeremića, Nikole Jovanovića i Zdravka Ponoša. Kako dodaju, bilo je samo pitanje dana kada će je obelodaniti.

- Raičković je već dugo nezadovoljan. On je bukvalno ni iz čega napravio beogradski odbor, okupio ljude, napravio infrastrukturu, a onda je septembra prošle godine izvisio za mesto šefa tog tela. Umesto njega, na tu funkciju je postavljen Nikola Jovanović. Tada je progutao sve, ali nije više mogao da trpi 'dvorsku atmosferu' u stranci i da gleda kako se Vuk, Nikola i Zdravko pitaju za sve, dok sve ostale funkcionere šikaniraju i ponižavaju - navodi sagovornik.

Ko je sve otišao iz NS

* ALEKSANDAR BABIĆ, šef NS u Kragujevcu
* DEJAN DIMITRIJEVIĆ, šef NS u Nišu
* UROŠ PIPER, šeš Informativne službe NS
* DUŠAN RAIČKOVIĆ, potpredsednik beogradskog odbora NS

On podseća da je Raičković samo poslednji u nizu istaknutih funkcionera koji su napustili Jeremića.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da stanje u Narodnoj stranci pokazuje da tamo vlada autokratija.

- Evidentno je da su oni koji drugima pričaju o demokratiji sami daleko od tih principa i da vladaju autokratski. To očekivano izaziva nezadovoljstvo dela članstva, koji izneverenih očekivanja napuštaju organizaciju u koju više ne veruju - ocenjuje Anđelković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Ana

04.05.2019 19:32

Puk'o je on odavno ... Nista ovo nije novo.

Bibi

04.05.2019 19:32

Pa ne placa ih dovoljno.

ana

04.05.2019 19:33

k'o zvečka!

Lela

04.05.2019 19:33

Pa samo je bilo pitanje vremena kad ce se to desiti...