Vučić najavio novu investiciju: Stiže nova fabrika u Srbiju koja će zaposliti nekoliko stotina radnika

Autor: Republika

Vesti

05.05.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak objaviti koji važni evropski investitor dolazi u Srbiju, ali je rekao da se radi o pogonu iz sfere haj-teka, kao i da će zaposliti nekoliko stotina inženjera.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik je objasnio da je reč o investiciji koja će pokazati da naši radnici umeju da rade i najfinije stvari a da nisu samo jeftina radna snaga, što mu je posebno drago kao i da će tu biti takođe posla za veći broj radnika.

- Ne smem zasad da otkrijem ko je to, naljutiće se investitori - dodao je on i naglasio da je to jedna velika vest, da je to signal drugim investitorima da je jedna velika i moćna evropska kompanija baš izabrala Srbiju.

On je najavio da će za 10 dana biti otvorena Grdelička klisuru i kompletan južni krak Koridora.

-  Mnogo sam i srećan i ponosan, mnogo se radujem... - rekao je predsednik države Aleksandar Vučić u televizijskom uključenju uživo iz Predsedništva na Andrićevom vencu istovremeno najavljujući veliku i važnu investiciju u Srbiji o kojoj će se više znati već u utorak.

Vučić je ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, pre svih medicinskim sestrama kako bi se zaustavio njihov odlazak, kao i da je to moguće samo uz otvaranje ovako velikih fabrika i ovako velike investicije.

- Svaki političar bi voleo da isplaćuje platu od 2.000 evra, ali nema od čega! Ne može, mora da se zaradi - dodao je on i pojasnio da mnogi misle da je u politici važna tehnika, ali da nije tako.  

- U politici je važan plan... program, ono što imate da ponudite građanima, a ne decibeli i ova vika koju čujete - rekao je osvrnuvši se na, kako je kazao, šatorovanje na ispred zgrade Predsedništva, u Pionirskom parku, u kojem je za vikend MUP inače planirao druženje posvećeno najmlađima i to sa policijskim službenim psima, konjima, ponijima u malom padoku... 

Taj najavljivani događaj je otkazan zbog najave učesnika protesta da će na tom mestu u centru Beograda postaviti svoje šatore.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
mirko

05.05.2019 09:22

Tako se radi za bolju buducnost Srbije

stefansmederevo2019

05.05.2019 09:24

Presrecni smo kad tako cujemo lepe vesti za nas i za nasu decu je to velika stvar

Dacha

05.05.2019 09:25

Zato opozicija i ne sme Vucicu na crte, ne sme na izbore, jer on uspesno privlaci strane investitore i tako uposljava domace stanovnistvo.

hana

05.05.2019 09:32

Predsednik se bori za bolje sutra svih gradjana.