Nemački šamar Haradinaju: Ambasador u Prištini mu naredio da ćuti!

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

08.05.2019

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ambasador Kristijan Heldt naredio je premijeru privremenih prištinskih institiucija Ramušu Haradinaju i drugim liderima Albanaca da ne žure sa izjavama o liberalizaciji viznog režima, jer se ne zna kada će doći do nje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Heldt je danas rekao da se ne zna kada će doći do liberalizacije viznog režima za građane sa Kosova i Metohije, ali da se to mora dogoditi.

- Ono što mi želimo da učinimo za Kosovo jeste da da se ono pridruži EU. Mi ne znamo kada će doći do liberalizacije, ali to će se desiti i mora da se desi. Znam da ima mnogo studenata koji odlaze u Nemačku, koji odlaze da se sastanu sa vršnjacima, ali i iz Nemačke koji dolaze ovde - rekao je Heldt, prenosi ovaj prištinski portal.

Heldt je takođe rekao da Nemačka radi previše za tzv. Kosovo da bude deo Evropske unije zajedno sa drugim zemljama Zapadnog Balkana.

Podsećamo, prošle nedelje posle sastanka sa nemačkim ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom, Haradinaj je na Fejsbuku potvrdio da će zvanični Berlin podržati Prištinu po pitanju ukidanja viza.

- Posle sastanka sa nemačkim ministrom unutrašnjih poslova, Horstom Zehoferom, dobili smo "Da" Nemačke za liberalizaciju viznog režima. Zahvaljujemo se kancelarki Merkel i nemačkoj državi za kontinuirano poverenje i podršku ljudima na Kosovu - napisao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading