(FOTO) Bratski susret u Tirani! Vučić i Dodik razgovarali uoči Samita Brdo-Brioni!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.05.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine doputovali su u Tiranu, u atmosferi napetosti, koju je izazvala izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija da je sa albanskim premijerom Edijem Ramom, inače domaćinom sutrašnjeg regionalnog sastanka, razgovarao o ujedinjenju albanskog faktora, potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova i pripajanju Preševske doline

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

"Bratski susret u Tirani", poruka je koja je sinoć napisana uz fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika u Tirani, postavljenu na Instagram nalogu srpskog predsednika.

Vučić i Dodik danas učestvuju na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava u glavnom gradu Albanije.

Predsednika Vučića u Tirani su "dočekali" i protesti pripadnika Samoopredeljenja Aljbina Kutrija iz Prištine, sa kojeg je, uz zastave tzv. OVK, poručeno da su i Vučić i srpski lider iz BiH Milorad Dodik - nepoželjni. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Bratski susret u Tirani" - Predsednik Vučić sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on May 8, 2019 at 2:28pm PDT

 

Vučić je uoči dolaska, a na vest o demonstracijama, rekao da ga protesti ne zanimaju i da je "na demonstracije navikao". 

Na Teme razgovora Rame i Tačija u međuvremenu je reagovao šef srpske diplomatije Ivica Dačić, upozorenjem da ne vidi o čemu sada predsednik Aleksandar Vučić uopšte ima da priča sa Federikom Mogerini, sa kojom se, inače, sastaje večeras u 22.00 sati, ili, kaže Dačić, sa drugim svetskim zvanicnicima "dok se svi prave gluvonemi pred ovakvim otvorenim pretnjama velikoalbanskog faktora? ".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Joki

09.05.2019 07:41

Na svu sreću, predsednik Vučić nije potpuno usamljen i bez podrške u Tirani.

Miloš

09.05.2019 08:02

Srbija i Republika Srpska su bratske zemlje, isti narod. Ovakvi razgovori doprinose daljem produbljenju dobrih odnosa sa komšijama u regionu!

Ana

09.05.2019 08:08

Dva najbolja prijatelja.....

nikola

09.05.2019 08:20

Bratski smo narod, izmedju nas je samo Drina ali nas nikada i niko nece razdvojiti!!!!