Proradila metla: Hapse ministra, tajkuna i lidera opozicije

Autor:

Vesti

13.05.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji hapšenja korumpiranih funkcionera priveden je predsednik opštine Požega, kao i visokopozicionirani funkcioner Ministarstva rada. Ovo je, kako tvrde izvori Srpskog telegrafa, početak akcije čišćenja države od korumpiranih funkcionera, o čemu je Srpski telegraf već pisao.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- Nema tolerancije za one koji su zloupotrebili funkcije i pozicije da se na grbači naroda obogate. Svi oni koji su muljali sa javnim nabavkama, tenedrima, nameštali poslove, uzimali provizije biće procesuirani. Policija i nadležni organi već mesecima istražuju, a prema rezultatima dosadašnje istrage, došlo je vreme da za prljave poslove odgovara jedan ministar. Pored toga više nego dovoljno dokaza o korupciji, nameštanju poslova ima i u slučaju jednog poznatog biznismena, preciznije tajkuna, kao i jednog od lidera opozicije - navodi izvor Srpskog telegrafa koji nije želeo da otkrije više detalja.

Prema rečima našeg sagovornika, obračun sa korupcijom neće se zaustaviti na lokalnim funkcionerima, te da je privođenje čelnika Požege (pogledaj okvir) samo potvrda da se nikome neće gledati kroz prste.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Ko se pozove na mene, oterajte ga u majčinu

Predsednik Srbije u više navrata isticao je odlučnost države da se obračuna sa korupcijom. Na poslednjoj sednici Glavnog odbora SNS uputio je vrlo jasno poruke:

* Ima i visokih funkcionera stranke koji idu kod direktora javnih preduzeća i govore o tome kako bi mogle da se dese promene u Vladi, a da će oni meni lično doneti nekakve pare, a onda ću im, navodno, obezbediti da budu ministar odbrane ili nekih drugih resora. Jedva čekam. Takvi će braniti rešetke u zatvoru, a neće biti ministri odbrane

* Kada god se neko pozove na mene i traži bilo šta, kao da je to za potrebe SNS ili za mene, kao predsednika stranke, slobodno ga oterajte u majčinu. Jer znajte da takav nikada ništa nije doprineo ni stranci ni zemlji, već je u pitanju lopuža koju odmah treba prijaviti u prvoj policijskoj stanici.

OTIMAČI NARODNOG NOVCA

Da neće biti zaštićenih, potvrdio je i Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

- Nikoga neće štiti ni partijska pripadnost, ni knjižica, ni materijalni status, ni položaj u društvu. To je suštinska razlika između vlasti koju predstavlja SNS i one vlasti koju su predstavljali i žele ponovo da predstavljaju Đilas, Jeremić, Obradović i njima slični - naglasio je Stefanović.

Foto: Printskrin
Milan Božić (62) predsednik opštine Požega

Stefanović: Nikoga neće štititi ni partijska pripadnost, ni knjižica, ni materijalni status, ni položaj u društvu

Podsetio je na poruku Vučića da SNS neće dozvoliti da se pretvori u stranku kriminalaca i otimača narodnog novca, kao što je, kako je naveo, bila Demokratska stranka i nastavila da bude kroz današnji Savez za Srbiju i stranke koje su okupljene oko njega.

URUŠAVANJE REZULTATA

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov u izjavi za naš list poručuje da se iskreno raduje ovakvom razvoju situacije.

Foto: Tanjug
Milenko Jovanov

- Smatram za najveće bitange i ološ one ljude koji se sakriju iza leđa Aleksandra Vučića i SNS da bi radili stvari koje su zakonom zabranjene jer ti ljudi takvim ponašanjem direktno urušavaju sve ono za šta se bori i zalaže sam Vučić, kao i sve rezultate koje je do sada postigao. Zato se nadam da će se u potpunosti očistiti žito od kukolja, a ovaj početak pokazuje da se na tome radi ozbiljno i da su Vučič i SNS i po tome različiti od prethodnika jer mi ne tolerišemo ni svoje ni tuđe lopove za razliku od njih, koji su lopove gajili i negovali kao da su ukrasno bilje - istakao je Jovanov.

Programski direktor Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić kaže da je dobro da se sprovode istrage u slučajevima gde postoji sumnja na korupciju.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 8.10.2018.

Tužilaštvo i drugi državni organi treba da ispitaju sve slučajeve gde takve sumnje postoje

Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija

- Ono što i Tužilaštvo i drugi državni organi treba da urade jeste da ispitaju sve slučajeve gde takve sumnje postoje. Postoji još mnogo prostora za dokazivanje te spremnosti da se zakon primeni jednako u jednakim situacijama - napomenuo je Nenadić za Srpski telegraf.

Foto: Printskrin

Činjenice

U akciji MUP i užičkog odseka za suzbijanje korupcije uhapšeno pet osoba, među kojima su predsednik opštine Požega Milan Božić (62) predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović (49) i načelnik Opštinske uprave Velimir Maksić (49).
Sumnjiče se da zloupotrebili službeni položaj prilikom javnih nabavki.
Privedeni su i odgovorno lice iz Agencije za procenu vrednosti nekretnina "Gorski Ivanjica" Vladimir G. (49), pod sumnjom da je u javnoj nabavci nezakonito pribavio 1,3 miliona dinara na štetu opštine
Iza rešetaka je zadržan i suprug predsednice Opštinske skupštine zbog posedovanja oružja bez dozvole
Policijska akcija počela je u subotu oko šest sati ujutru i trajala je dva sata

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading