Sergej Šojgu dolazi u Srbiju do kraja godine?

Autor: Tanjug

Vesti

13.05.2019

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu mogao bi da poseti Srbiju do kraja godine, najavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, precizirajući da je njegov ruski kolega prihvatio poziv da poseti Srbiju i da će se to dogoditi do kraja godine, ali da datum još nije određen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Šojgu

Vulin za Šojgua kaže da je veliki prijatelj Srbije i njegov lični prijatelj.

- On je profesionalac i odličan je u upravljanju Ministarstvom. Poznaje vojnu nauku i svestan je šta se dešava u vojsci. Razgovori sa njim su uvek suštinski, on uvek ulazi u pitanja i rešava ih - rekao je Vulin.

Govoreći o NATO alijansi, Vulin je rekao da Srbija neće postati njena članica sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Šojgu i Vulin

- Srbija je neutralna država i to će i ostati. Sve dok je Aleksandar Vučić predsednik i dok sam ja ministar odbrane naša država neće postati članica NATO. Ne možemo i ne smemo da zaboravimo NATO agresiju. Ne možemo da budemo sigurni da ćemo biti nezavisni ako postanemo član nekog vojnog bloka - precizan je Vulin.

Prema njegovim rečima, ukoliko je NATO protiv nekoga, to ne znači da da smo i mi protiv tog nekog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading