Još smo jači i ohrabreniji: Selaković o razgovoru Vučića sa vladikama SPC

Autor: Republika

Vesti

14.05.2019

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Irinejem i vladikama u Patrijaršiji doneo je više ohrabrenja i za naš narod i za našu državu", ocenio je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, jučerašnji razgovor predsednika Vučića sa članovima Sabora SPC.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Plodotvoran sastanak u Patrijaršiji

- Kao narod i kao država negde smo ohrabreniji i jači posle tog susreta predsednika i predstavnika svetovne i duhovne vlasti, koji je svima bio potreban. Dobro je što je do njega došlo jer u suprotnom, kada se oni koji predstavljaju državu i crkvu po međima proganjuju i kritkuju, likuju oni koji nam ne misle dobro - rekao je Selaković za Tanjug.

Selaković koji je juče prisustvovao razgovoru predsednika Vučića i predsednika predsedništva BiH Milorada Dodika sa članovima Sabora, kaže da je to bila odlična prilika da se čuju različita mišljenja, da vladike predsedniku postave pitanja, ali i da se vidi sa kojom energijom, srčanošću i upornošću predsednik zastupa interese srpskog naroda i srpske države. 

On podseća da je predsednik Vučić poziv patrijarha iskoristio da iznese situaciju po pitanju KiM i ozbiljnih spoljnopolitičkih izazova sa kojim se suočava na sastancima sa predstavnicima najmoćnijih zemalja današnjice, kao i da otkloni svaku vrstu dilema o tim pozicijama i našoj državnoj politici.

 

 

A jedan od od zaključaka nakon sastanka, kaže on, bio je taj - da spas i težište srpske snage zaista leži u jedisntvu i slozi, rekao je Selaković. 


- Jedinstvo ne znači da svi mislimo isto... već potreban jedinstven stav da se za KiM mora boriti maksimumom snaga - rekao je Selaković.

On je interpretirao reči jednog vladike, koji je zamolio predsednika da shvati da je zadatak crtkve jedno, a države drugo, ... da crkve brine o spasenju ljudski duša, a država da građanima obezbedi najbolje uslove za život. 

- Nama kao crkvi granice su apstraktan i relativan pojam, državi su važne. Molim Vas sve što ste ovde čuli koristite da Vas ojača u borbi koji vodite... Slušao sam ovde decenijama o čvrstim pozicijama o Krajini, Crnoj Gori... a onda smo mirno gledali kako sve to odlazi, kako Srbija nestaje sa tih prostora i nismo učinili ništa - parafrazirao je Selaković reči jednog vladike. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Aksentije

14.05.2019 15:32

Saradnja sa SPC koja je nasa moralna podrska je veoma vazna, kao i razmena misljenja sa njom.

Zoki

14.05.2019 15:34

Veoma je dobro i značajno da postoji jedinstvo crkve i države po svim važnim pitanjima.

sonja ilic

14.05.2019 15:35

Mora se delovati jedinstveno

Djape ja

14.05.2019 15:39

Korisna i dobra saradnja SPC i vlade Srbije.