Opozicija se provela ko bos po trnju: Srbi sa KiM izviždali čelnike SzS

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

20.05.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više stotina Srba iz Gračanice i okolnih enklava, noseći zastave Srbije, transparente, protestovali su danas ispred Doma kulture u ovom mestu zbog najavljenog osnivanja Saveza sa Kosovo i Metohiju.

Okupljeni gradani izviždali su Radu Trajković, Marka Jakšića, Nenada Radosavljevića i ostale čelnike tog Saveza.

Okupljeni građani, koji ne podržavaju osnivanje i politiku ovog Saveza, nosili su transparente na kojima je pisalo "Mi živimo ovde", "Momo lopove", "Niste dobrodošli" i sprečili su formiranje Saveza za KIM.


- Došli smo da podržimo politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pokažemo da se protivimo dolasku Dragana Đilasa, čiji je dolazak najavljen - rekao je jedan od okupljenih Srba i dodao da Savez za KIM nema podršku građana Gračanice.

- Narod je na izborima pokazao da ih ne želi. Pravili su protest u Gračanici i skupili četvoro ljudi. To je njihova snaga - rekao je građanin Gračanice.

Predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković, koja je član Saveza za Kosovo i Metohiju, izviždana je ispred Doma kulture u Gračanici.

 

Okupljeni su počeli da viču i zvižde, a ona je podigla tri prsta i rekla "Sram vas bilo, zbog čega ste se okupili ovde".

Za sada je neizvesno hoće li se održati osnivačka skupština Saveza za Kosovo koji se formira po ugledu na Savez za Srbiju, koji predvode Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Nada

20.05.2019 13:40

Srbi ne zele izdajnike,Bosko napolje!

Miloš

20.05.2019 13:43

Narod niko ne može da prevari. Ljudi znaju da se u SzS nalaze lopovi koji misle samo na svoj džep!

Očigledno

20.05.2019 13:44

Očigledno da Trajkovićke, Jakšići, Đilasovci i drugi nesrbi nisu dobrodošli mežu Srbe na KiM. Druga priča je da su nabrojani dobrodošli među Albance.

Lavica

20.05.2019 14:14

Dobro su i prošli samo izviđdavanjem. Ništa bolje nisu ni zaslužili, bolje bi bili dočekani kod Haradinaja