Srbija otvara ambasadu u Gani, a oni ponovo planiraju predstavništvo u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

20.05.2019

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gana je započela proceduru za ponovno otvaranje ambasade u Beogradu, izjavila je danas ministarka spoljnih poslova te zemlje Širli Bočvej nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Akri.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Bočvej i Dačić

Dačić, koji boravi u poseti Gani, prethodno je najavio da će ove godine biti otvorena ambasada Srbije u toj afričkoj državi.

- Oni su odlučili da otvore ambasadu u Akri. Mi smo u procesu ponovnog otvaranja naše ambasade u Beogradu, koju smo morali da zatvorimo u jednom trenutku - rekla je Bočvej.


Ona je dodala da su vlasti Gane, nakon prekida odnosa između dve zemlje zbog pitanja KiM, osećale da je potrebno da se ti odnosi ponovo uspostave. 

U tom kontekstu, podsetila je na odnose dve zemlje u vreme Tita i Nkrumaha, kao i na posetu srpskog ministra sporta Gani, ali i na njenu posetu Srbiji i posete ministra telekomunikacija i predsednika parlamenta Gane našoj zemlji.
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Te posete su, kako je ocenila, završene veoma uspešno i njima su otvorene komunikacione linije između dve države. 


Bočvej se posebno osvrnula na značaj saradnje između dve zemlje. 

Podsetila je i da je tokom njene posete Srbiji prošle godine potpisan sporazum o političkim konsultacijama i dodala da delegacije dve zemlje smatraju da je potrebno da se sastave tehnički timovi koji će razmatrati način za saradnju dve države. 

- To će biti okvir za našu saradnju - rekla je Bočvej ističući da je reč o saradnji u oblasti ICT-a, poljoprivrednom sektoru, rudarstvu, sportu... 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading