Antić najavio još jednu investiciju: Cevi "Turskog toka" ići će ispod pet reka

Autor:

Vesti

21.05.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je još jedan neimarski podvig. Cevi gasovoda "Turski tok" na trasi kroz Srbiju prolaziće ispod čak pet reka: Crnog Timoka, Velike Morave, Dunava, Tamiša i Tise.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

Gradnjom nacionalnog magistralnog gasovoda od Bugarske do mađarske granice, koji će biti deo grandioznog "Turskog toka" (gas će se dopremati za Evropu iz Rusije preko Turske i Bugarske, između ostalog i cevima položenim po dnu Crnog mora), Srbija je započela još jednu stratešku investiciju.

Antić je ocenio da naša zemlja ovim projektom dobija sigurno snadbevanje gasom i rešava sve one rizike sa kojima se suočavala do sada.

- Srbija postaje tranzitna država kada je gas u pitanju, naša zemlja će od toga ostvarivati prihode i Srbija kroz ovo otvara mogućnost za dalji razvoj gasa. Ovo omogućava novu klasifikaciju, nove industrijske privredne zone, dalju reindustrijalizacije zemlje - istakao je Antić.

Dodao je da su radovi podeljeni na četiri deonice, koje će se cevima ispod reka Crni Timok, Velike Morave, Dunava, Tamiša i Tise, uklopiti u trasu gasovoda. Kako je rekao, već su počele konkretne aktivnosti na realizaciji tog projekta.

- Prve količine cevi su počele da pristižu, one su na trasi, tako da izvođači radova, među kojima je i jedan značajan broj domaćih kompanija, realizuje taj projekt u skladu sa dinamikom i našim očekivanjima - objasnio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading