Đilas kao da je u seriji "Dosije iks": Za Vučića rade MMF, EU, Putin...

Autor:

Vesti

24.05.2019

03:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju i predsednik Stranke slobode i pravde, očito je do te mere opsednut Aleksandrom Vučićem da umišlja da ceo svet radi za predsednika Srbije. Zato njegovu poslednju tvrdnju, da MMF radi za Vučića, analitičari ne vide kao nešto podložno ozbiljnom komentarisanju, već poručuju da je to više materijal za poznatu naučno-fantastičnu seriju "Dosije iks".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

U pravoj teoriji zavere Đilasova stranka je optužila Međunarodni monetarni fond, koji je pre dva dana pohvalio Srbiju za ostvarene ekonomske rezultate, da iznosi neistinite ocene, kao i da na taj način učestvuju u uništavanju naše zemlje.

- MMF saučestvuje u uništavanju Srbije, počev od bivšeg šefa misije te organizacije Džejmsa Rufa pa do aktuelnog Jana Kejsa Martejna - poručio je Đilas preko svoje stranke.

REĐA OPTUŽBE

Time je samo nastavio da nabraja dežurne krivce jer je pre nekoliko meseci optužio i EU da radi za Vučića i da zarad svojih interesa podržava aktuelnu vlast i malo šta joj zamera.

- EU iz interesa podržava Aleksandra Vučića - konstatovao je Đilas tada, a kada je dolazio Putin, lideri SZS govorili su da je pristao da učestvuje u Vučićevoj kampanji.

Prethodno je, u aprilu 2018, za isto "nedelo" optužio i tadašnjeg lidera Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića.

Krstić: Mnogi kažu i da Đilas radi za Vučića. A meni sve više deluje da su u pravu

Medijski stručnjak Nebojša Krstić za Srpski telegraf kaže da Đilas jednostavno priča stvari koje nemaju veze s istinom.

RepublikaFoto: youtube.com/N1

Bakić: Politička bezidejnost

Sociolog Jovo Bakić ocenio je da je osnivanje Saveza za KiM na Gazimestanu od SZS čista politička bezidejnost.

- Kosovski mit, kao osnovni nacionalni mit Srba, udara na osećanja. Njega političari upotrebljavaju kada god ne znaju šta bi drugo radili. On pokriva političku bezidejnost i služi manipulisanju nacionalnim osećanjima u političke svrhe - naglasio je Bakić.

- Mnogi kažu i da Đilas radi za Vučića. A meni sve više deluje da su u pravu, jer kako drugačije objasniti sve ove nabrojane gluposti - poručio je Krstić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da Đilas baš nema sreće.

Stanković: Na red dolaze i Tramp, Si Đinping i Vladimir Putin. Treba dodati i britansku kraljicu

- Svi rade za Vučića, a za njega niko neće. Pretpostavljam da posle MMF i EU, a i Saše Jankovića, na red dolaze predsednici Donald Tramp, Si Đinping i Vladimir Putin. Treba dodati i britansku kraljicu i sve žive šeike svih arapskih zemalja. Erdogan, Orban i Makron se podrazumevaju - ironično će Stanković.

MESI I RONALDO

Nastavljajući u tom maniru, kaže da pretpostavlja da Đilas ima "saznanja" da Voren Bafet, Bil Gejts i Džef Bezos pregovaraju o finansiranju kampanje Srpske napredne stranke.

- Dogovoreno je i da Majkl Džordan i Lebron Džejms snime Spejs džem specijal u okviru kampanje "Budućnost Srbije" i da odaju priznanje Vučiću. A u Beograd sleću Mesi i Ronaldo pred izbore u predizbornim majicama SNS. Teška pozicija, kao dete i svet šarene laže. Đilas veruje u svoje iluzije, trudi se da se nikad iz sna o sili i nepravdi ne probudi i priča li priča - zaključuje Stanković.

Dragan Đilas juče nije odgovorio na naše pitanje ovim povodom.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović

Nikodijević: Obradovićev zločin prema Beograđanima

Jedan od lidera SZS i prvi čovek Dveri Boško Obradović zatražio je od Beograđana da ne plaćaju gradski prevoz. On je, gostujući na N1, pozvao na potpunu građansku neposlušnost i blokadu svih institucija, uz jadikovku da će u suprotnom "Vučić vladati još 30 godina".

- Do završetka katastrofalnih radova u centru grada niko ne treba da plaća prevoz. Na snazi je urbanistički genocid u srpskoj prestonici. Izbor je na nama, ili ćemo blokirati institucije ili će vladati Vučić još 30 godina - istakao je Obradović, koji nije odgovorio na naša pitanja šta je hteo da postigne ovakvom porukom.

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, poručuje za Srpski telegraf da je poziv Obradovića zločin prema građanima Beograda.

- Obradović, koji je iz Čačka, a živi u Beogradu na račun države i prima platu za "rad" u republičkoj Skupštini čije sednice bojkotuje, poziva građane da se bahate poput njega. Pa to je upereno direktno protiv građana, jer mi od tog novca kupujemo nove klimatizovane autobuse sa video- nadzorom i pokušavamo da poboljšamo bezbednost putnika - naglasio je Nikodijević.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
minja03

24.05.2019 05:46

Đilas je svoje vreme prokockao.odavno je prošlo.ne znam šta više hoće.

Jovana

24.05.2019 05:59

Dragan Đilas očito je do te mere opsednut Aleksandrom Vučićem da umišlja da ceo svet radi za predsednika Srbije.

irena

24.05.2019 06:17

Đilas izgleda previse gleda filmove naucne fantastike, cim ima takve price prepune teorije zavere.

bb

24.05.2019 06:21

Djilas kao i uvek ne zna šta priča.