Antić: Prištinski lideri sami tvrde da su došli iz šume

Autor: Republika

Vesti

31.05.2019

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Aleksandar Antić osvrnuo se na pometnju koju su izazvale vođe kosovskih Albanaca nakon što ih je premijerka Ana Brnabić navodno uvredila kad je rekla da su došli iz šume.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

- Premijerka Ana Brnabić nije mogla da uvredi nikoga iz rukovodstva kosovskih Albanaca, jer oni sa ponosom ističu da su na vlast došli iz šume, pa čak i da su spremni tamo i da se vrate, ako ne prođu njihove necivilizacijske odluke. Podsećam da je Ramuš Haradinaj nedavno obećao da će braniti odluku o taksama od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, pa makar iz šume ili iz zatvora.

Zato je za podsmeh ta lažna preosetljivost vođa kosovskih Albanaca na reči premijerke Brnabić i to baš u trenutku kada nikome ne mogu da objasne razloge za nasilje koje su njihove policijske snage sprovele protiv Srba na severu Kosova i Metohije.

Politika koju vodi Priština daleko je od civlizovanih normi koje danas vladaju u savremenom svetu. Zabrana trgovine pod maskom stoprocentnih taksi na robu je u današnjem svetu čisto drumsko razbojništvo, nad kojim se zgražavaju i na zapadu i na istoku, ali uprkos tome u Prištini ne žele da ukinu tu hajdučku meru.

Slično je i sa izričitim odbijanjem Hašima Tačija da sprovede obavezu iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Zapad, a pre svih Evropska unija, koji imaju najveći uticaj na kosovske Albance, moraju hitno da pronađu način da primoraju Prištinu da se civilizovano ponaša i da poštuje dogovoreno, ukoliko zaista žele da se proces rešavanja pitanja Kosova i Metohije nastavi i okonča kompromisom - istakao je Antić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading